pondělí 14. září 2009

EPJ Mnichov

V pátek ráno nabírám v Chocni Báru Škorpilovou a Michala Štěpánka a razíme směr Mnichov. V Praze se ještě zastavíme pro Matěje Hlaváčka a pokračujeme. Kousek za Prahou se střetáváme s naším koučem a společně upalujeme do Mnichova. Marie se s tím opravdu nemazala a moje autíčko tak tak stačilo jejímu tempu. Okolo druhé hodiny dorážíme do Mnichova a potkáváme se se zbytkem teamu. Pak jedeme do kempu, vaříme a hádáme Matějovy zapeklité hádanky a bohužel nepřicházíme ani na odpovědi hádanek pro mateřskou školku.



V sobotu ráno dorážíme do komplexu několika stěn.



V první kvalifikaci lezu hned jako čtvrtý. Leze se venku, tak je docela kosa, ale právě proto se mi leze dobře a topuju. Druhou kvalifikaci máme ukrutně dlouhou, něco okolo 8b. Nepadá žádný top. Já dolézám do závěrečného pětimetrového výlezu, ale hned na začátku padám. Postupoval jsem tak z 5.místa do finále. Z dalších našich nadějí si dobře vedly Terka Svobodová a Iva vejmolová, které postoupily do finále z 8. a 9. místa. Kvalifikací neprošli Barča Škorpilová - 24.místo, Martin Šifra - 30.místo, Tereza Pivodová - 31.místo, Michaela Zbořilová - 38.místo, Stanislav Pekárek - 34.místo, Dominik Uher - 39.místo, Tomáš Binter - 40.místo, Anna Wágnerová - 23.místo, Michal Štěpánek - 26.místo, Petr Čermák - 35.místo, Michal Krček - 39.místo a Matěj Hlaváček - 40.místo. Večer zase řešíme hádanky od "Eisteina", bouldrujeme po všem možném, dáme trošku vína a jdeme spát.

Nedělní finále se lezlo venku.



Já jsem musel jít do izolace už v osm hodin i když naše kategorie lezla až od dvanácti. Tak pospávám, koukám na Simpsonovy a rozcvičuju se. Finále se mi už od začátku leze dost lehce. Ke konci už začíná pomalu natíkat, ale ještě docela v pohodě dávám top. Bohužel ti, co byli přede mnou z kvalifikace, taky topovali, teda až na jednoho, takže v celkovém hodnocení to stačilo na bramborovou pozici. Škoda, že finále ještě nepokračovalo, protože já bych ještě klidně pokračoval..:)
Iva s Terkou bohužel vypadly hned na začátku svého finále, a skončily tak na 9., respektive 10. místě.







Nakonec se ještě chvilku díváme na rychlíky a jedeme domů.


This report tells the story of the competition which took place in München and which Martin. The journey begins with picking up Bára Škorpilová, Michal Štěpánek and Matěj Hlaváček. Near Prague they meet their coach and they all together head for München. There they meet the rest of the team and spend the venning cooking and amusing themselves with riddles.

On Saturday the competition starts. Martin climbs fourth. It's cold but it helps him a lot so he gets to the top. The second qualifying climb is very long, about 8b. Nobody climbs to the top. Martin falls at the final 5 meters and gets to the final. The other successfull Czech climbers were Terka Svobodová and Iva vejmolová. The rest: Barča Škorpilová, Martin Šifra, Tereza Pivodová, Michaela Zbořilová, Stanislav Pekárek, Dominik Uher, Tomáš Binter, Anna Wágnerová, Michal Štěpánek, Petr Čermák, Michal Krček and Matěj Hlaváček did not pass the qualification.

The final on Sunday takes place outside. Martin climbs well from the very beginning and gets to the top. But the others do as well, so in the end he is fourth. Iva and Terka end up 9th or more precisely 10th.

Žádné komentáře: