pondělí 1. října 2018

Phew York 8B

Na prodloužený víkend máme s Kačkou naplánovaný relax na Moravě, ale pěkné počasí si žádá zastávku ve skalách. V pátek se zastavujeme v Brně na pěkném převisu Phew York za 8B, prodloužení boulderu, který jsem tu kdysi vylezl.

Dorážíme kolem oběda a už je celkem teplo, ale naštěstí do převisu nesvítí a celkem to drží. Chvíli trvá než si zopakuji staré kroky a naučím se nové, kroky v převisu jdou celkem snadno, ale ten výlez, to je pro mě peklo. V ostrých pokusech se mi několikrát podaří dolézt do výlezu, ale tam vždycky zteču, buď dojde síla, smekne se noha a nebo se propotím. Asi špatná taktika, pro dnešek se vzdávám.

Phew York 8B

Phew York 8B

V sobotu relax a v neděli jsme zpět pod převisem. Je o trochu chladněji, zopakuji si kroky a druhým pokusem jsem nahoře.

Phew York 8B

Our plan for the prolonged weekend was to go to Moravia and rest, but the weather is just too good not to climb. On Friday we stop at the Phew York 8B overhang in Brno, the prolonged version of the boulder I had climbed in the past. 

We arrive at about lunch and it's already quite hot but the overhang itself is shaded. It takes a while until I repeat the old moves and learn the new ones, the moves in the overhang go well but the rest is awful. I get to the finish several times but then I either lose energy, slip or sweat too much and I'm down again so I give it up for today.

On Saturday I rest and return to the overhang on Sunday. It's a bit colder, I repeat the moves and at the second attempt I'm up.

Žádné komentáře: