středa 26. září 2018

Knockout in Knockin.. 8B+ a Ascent of Rámájana 8B+

Venku perfektní počasí, není na co čekat, vypínám v práci PC a frčím na Petrohrad. Nejprve dávám zastávku na Rámájaně 8B+, kterou jsem kdysi skoro vylezl. Chvíli ladím kroky, ale sluníčko se opírá do kamene a nemá cenu se tu trápit.

Přejíždím na svůj dlouhodobější projekt na Dědkovi – Knockin on heavens Door 8B+. Kroky mám vyladěné, ale paty nefungují, a tak musím lézt daleko silovější verzí. Jdu na to takticky, nejprve v celku závěrečný dolez, potom zkrácenou variantu za 8A+/B. To jde celkem rychle, lišty drží betonově. Pak dávám pokusy v celém boulderu za 8B+, párkrát dolezu do závěrečné pasáže, klíčové pasáže, kde záhy padám. S dosti unavenýma rukama ta dlouhá rozpažka nejde a nejde.

Knockin on Heavens Door 8B+

Vzdávám a vracím se na Rámájanu, už je chladněji a lištičky pěkně drží. Dlouhá rozpažka uprostřed boulderu se mi zdá příliš nejistá, tak vymýšlím jak to "ojebat". Fixem levou rukou nahoru do oblinek to nejde, ale zafunguje si podkřížit a napálit to shybem do lišty. Mám radost, po hodince a půl konečně světlo na konci tunelu. Dám pauzu, jeden pád ve shybu, druhým pokusem jsem na vrcholu. Pěkný den – a hlavně venku na skalách – po všech těch závodech skvělý relax!

Rámájana 8B+

The weather is perfect, there's no time to lose, I turn off my computer at work and hurry to Petrohrad. First I stop at Rámájana 8B+, which I nearly finished some time ago. I work on the moves but sun is shining hard and it's pointless today. So I move to my longterm project at Dědek – Knockin on heavens Door 8B+. The moves are all right but the heels don't suit me well and I have to use much more power. I make up a strategy: first I try the whole finish, then a short 8A+/B version. This goes well. Then I try the whole 8B+ boulder and I reach the final crux several times but I keep falling after that. I just can't spread my arms properly.

I give it up and go back to Rámájana, it's colder now and I'm thinking how to "cheat" at the move in the middle, where one has to spread the arms, too. I can't get to the round holds on the left but I pull up to the ledge, and this works. I'm happy, finally I see a light at the end of a tunnel. I take a break, fall from the ledge and at the following attempt I'm there! A great day spent outdoors – an amazing relaxing after all those competitions!

Žádné komentáře: