pondělí 8. října 2018

Poreba a Bor

V pátek je boží počasí, dlouho v práci neposedím a frčím vlakem do Jičína a odtud pak s Kubou Jedlou do Polska na Porebu. V převisu už visí Foxíci, je krásně, až poměrně teplo. Ladím Relikvii Smrti za 8A+/B, Foxíkova beta funguje, ale jen chvíli, špička se rychle unaví a jiné programy už nefungují. Pěkné tři hodinky na skále v dobré společnosti, ale převis unavuje rychle.

V neděli se s Kačkou rozhodujeme po dlouhé době zavítat na Bor. 

Bor
V lese se toho moc nezměnilo, nově jen značení Ochranného pásma vod, kam je zákaz vstupu. Jako naschvál se to dotýká těch nej kamenů na Boru, jsem zvědav, jak to všechno dopadne, protože na těch kamenech se asi stejně poleze, zákaz nezákaz...




Chci omrknout staré projekty, ale i když je v lese sucho, převisy jsou nastřelené vodou. Chvíli ladím Kouzelnou Flétnu, jednokrokové 8B, plácám pěkně okolo díry, ale trefit se a udržet? Nic se nezměnilo a přelez se stále zdá daleko. 

Kouzelná Flétna 8B

Nechci se vracet bez nalezených metrů a zaujme mě traverz na Poemexu - Hemenex doprava a jsem překvapený, jak super kroky boulder nabízí, viz video. Asi po hodince přelézám, klasa 8A/+.


Hamendeggs 8A/+


Hamendeggs 8A/+

I Kačka opráší lezečky ve starých projektech. Bor bude pořád naše srdcovka: les, kameny a materiál... nej oblast u nás.



On Friday the weather is super good, so I don't hang out at work much and catch the train to Jičín, from where I continue together with Kuba Jedla to Poreba, Poland. The Foxíks are already in the overhang, the weather is nice, maybe a little bit too hot. I work on Relikvie Smrti 8A+/B, Foxík's beta works but only for a while, the toe tires soon and other programmes don't work. Nice three hours on rock in a good company, though. 

On Sunday Kačka and me decide to visit Bor after long time. Nothing has changed in the woods, except for the new water protection zone signs, due to which entrance to some parts of the area is prohibited. Too bad this includes the best rocks at Bor, I wonder what will happen next, for my guess is that people will go and climb there anyway...

I want to check the old projects but even though the weather is dry the overhangs are still soaked. I'm trying a one-move Kouzelná Flétna 8B boulder, but I can't get in the hole. Nothing changed, really, I'm still far from finishing this one.

I don't want to go home without climbing enough meters and I'm interested in the Hemenex traverse on Poemex. I'm surprised what kind of moves this boulder has - see the video. I finish after about an hour, it could be an 8A/+.

Kačka tries some of her old projects, too. Bor is still our favourite area - the woods, rocks and material.... it's the best area in our country.

Žádné komentáře: