pátek 21. března 2014

Ludvíkov

Dnešní krásný den jsem strávil na Ludvíkově v Jeseníkách. Dojíždím před desátou hodinou a jdu se rozlézt k Osogari 7C a Ipponovi 7B+. Nejprve zkouším Osogari, lezu trošku jiným programem než Štěpán na videu a daří se mi boulder vylézt na Flash. Pak jdu na Ippona, v prvním pokusu mi ujede noha na začátku, druhým jsem nahoře. Dál pokračuju na Kimono 7C+. Dva intenzivní kroky po malých lištách, boulder chvíli odolává, asi pátým pokusem jsem na kameni.

Kimono 7C+

Pak zkouším projekt doleva, první krok stejnej jako Kimono, pak mikro lišta a nástřel doleva do dobrý lišty. Tady chvilku laboruju, po chvíly přijdu na správný program a dávám pokusy. Je poměrně teplo a lišty moc nedrží, kůže odpadává po kusech. Naštěstí, když už začínají být prsty na tom špatně, tak se mi daří boulder přelézt. Vzniká Seiken za asi poctivých 8A.


Seiken 8A FA

Dál se přesouvám k ohništi, kam po chvíli doráží Adam Fiala s Momo. Adam mi radí betu na Pistolníka low 7C+/8A a podaří se mi Flash. Krásný silový lezení po dobrých chytech.

Pistolník Low 7C+/8A Flash

Dál se posunu na Banditu 7C, který se mi taky daří vylézt prvním pokusem. Adam dává dobrý pokusy v Pistolníkovy Low a paradoxně první rozehřívací pokus má téměř nejlepší, Monča se pomalu prokousává Banditou až se prokouše na vrchol kamene. Na závěr jdu na Temnýho Rytíře Low 7C+, Adam mi dává opět betu, prvním pokusem jdu k zemi, druhým jsem na hoře. Ještě kouknu na Monču jak Vzpomíná na Švýcarsko 7B+ a jedu domů... Zítra Solná Jáma.



I spent today's beautiful day at Ludvíkov in the Jeseníky Mountains. I arrived before 10 and warmed up in Osogari 7C and Ippon 7B+. First I try Osogari with a bit different program than Štěpán did in his video, and I make it on Flash. Then I move on to Ippon, my foot slides a bit in the first attempt but the second one takes me to the top. Then I continue in Kimono 7C+. Two intense steps on small crimps, the boulder resists for a while but I win at about fifth attempt.

Then I try a project on the left, the first step is the same as Kimono, then a micro-crimp and a step to the left to a nice crimp. I find the right program and have some attempts. It's quite watm and the crimps do not stick well, skin is falling off in pieces. Eventually, when my fingers are doing really bad, I manage to get over the boulder. It gives rise to Seiken of honest 8A. 

Then I go to Pistolník low 7C+/8A and manage a Flash. Nice power climbing on good holds.

Later I move on to Bandita 7C, where I succeed at the first attempt. At the end I go for Temný Rytíř Low 7C+ and make it at the second attempt. Tomorrow Solná Jáma.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Marto a co ten traverz stredem Kempusu ? koukal si se na to ? bude to lezitelne ? nebo nejaky jiny projekt ? Pavel Vodička

NOO NOO řekl(a)...

Koukal jsem na to, přišlo i, že by to nutico člověka lézt hodně vrchem a pak by musel slézat, tak by to nemělo úplně logiku. Tezky projekt je na pistolnikovi, asi 2 metry v pravo, v tom sem byl moc slabej..:) a jinak novinka je vzúomínka na Petráč za 7C-C+ od Kozla, start na hraně a doleva do vzpomínky na Švýcarsko, celé pak bez pravé hrany. Pokud budou nějaký další projekty, rád někdy přijedu a zkusím, líbilo se mi tam

Anonymní řekl(a)...

Dalsi projekty budou urcite.zacatkem kvetna tam budem v nejblizsim okoli Ludvasu delat dve uplne nove mensi oblasti s peknyma previsama.hned pak dam vedet nebo muzete dorazit.Ja sem porad tajne doufal,ze ten traverz bude mit smysl a logiku..skoda takove linky mno. Pavel

Anonymní řekl(a)...

A projekt u Pistolnika? Jestli ty si v tom byl slabej,tak uz me moc lidi nenapada,kdo by si to pozkousel :D jen jeden.. :p ale jsem moc rad,ze se Ludvas zalibil.Pavel

NOO NOO řekl(a)...

Super, nové oblasti rádi prozkoumáme, pomůžeme očistit...zvlᚍe pokud se jedná o převisy:))