pondělí 4. března 2019

ČP V Jeseníku - 2.místo

Jaro je tu a s ním i první ČP na netradičním místě v Jeseníku TU. Za poslední měsíc jsem toho moc nenalezl skrze nohu v sádře, praxe pohybu na stěně chybí, tak mám trochu obavy, jak to půjde na závodních boulderech. V kvaldě se mi daří přejít 5 boulderů s jedinou opravou, pak už zbývá průtlak, který – i když ho spousta kluků zvládne – mě nepouští a nepřelezený silový boulder po řezkách, který na 10. pokus ubojuji, do finále tak jdu ze 4. místa.

Finále 1 by Brkalová

Mám radost, že noha drží a neomezuje mě v pohybu. Po kvalifikaci dáme celkem dlouhý odpočinek a jdeme na finále, pár lidí přišlo, ale atmosféra je slabá. Jednička je pěkný přeskok doleva a stejný průtlak jako v kvaldě, druhým pokusem doskočím, protláčím, ale noha šmykne a v dalších pokusech cítím, že už není power na průtlak. Nic lepšího nevymyslím, takže zapisuji zónu. Dvojka, nejlepší boulder finále, koordinační začátek, a silový dolez, v prvním pokusu padám pod topem, ve druhém kontroluji pohyby, jak to jen jde, a jsem v topu. Trojka silovka, fikaná zóna, kterou bylo lepší vynechat, pro mě procházka. Čtyřka koordinační poskok a pohlídat si top, dávám taky z první. S výkonem jsem hodně spokojený, síla byla parádní, nohy ještě občas trochu vláčím za sebou, ale i v pohybových boulderech si mi dařilo, takže mám radost. Jen ty průtlaky, to je moje noční můra... Výkon stačí na druhé místo, vyhrává Kuba Konečný a pódium doplňuje Štěpán.

Stupně vítězů by Brkalová


Záznam z finále

Spring is here and so is the first round of the Czech Cup in Jeseník TU. Last month I haven't been climbing much because of the broken foot, and I worry a bit about the quality of my performance on the competition boulders. During the qualification I finish 5 boulders with only one spare attempt, but then there is the mantel which I can't get through even though many guys did, and an undefeated power boulder which I climb at the tenth attempt. So I pass to the final from the 4th place.
I'm happy that the foot is ok and doesn't limit me. After the qualification we take a long rest and then we start the final. Few people came and the atmosphere is quite poor. The first boulder has a nice jump to the left and the very same mantel as the qualification boulder, at the second attempt I manage to jump and start climbing through the mantel but my foot slips and then I don't have enough power to get through the mantel, so it's just a zone for me. Number two is the best boulder of the final, a coordination start and a power finish, at the first attempt I fall from under the top but my second attempt is successful. The third boulder is a power boulder and a piece of cake for me. The fourth boulder has another coordination jump and I finish it at the first attempt, too. I'm quite satisfied about my performance, I was strong and even though I still have to drag my feet from time to time, I was doing well with the coordination boulders, so I'm happy. Only the mantels were a nightmare. I earned the second place, Kuba Konečný won and Štěpán was third.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

V té jedničce to Martine většina řešila jinak a jednodušeji, než průtlakem. Takovým vzporem, řekl bych, mrkni na video, mohlo by pro tebe být inspirativní. Ty i brácha (a ještě i někdo další) jste tohle řešení ani nezkusili, asi jste na ně nepřišli.

NOO NOO řekl(a)...

Koukal jsem na záznam, vzpor mě vůbec nenapadnul, spíš jsem si v hlavě řekl, jasnej průtlak a tobě to zase nejde... spousta kluků to průtlakem udělala, takže to šlo a asi to ani nebyl nejtěžší krok závodu, jen pro mě a moje nemobilní zápěstí to byl právě nejtěžší krok závodu, stejně jako boulder v kvalifikaci..

Anonymní řekl(a)...

Možná člověka nenapadne způsob, který by byl pro něj nereálný, nevím. Jednoduše ten průtlak vypadal jen v podání Tomáše Duchoně - tam mě napadá, jestli Tomáš není trochu menší? Přišlo mi, že tam je to výhoda. Ostatní s tím průtlakem všichni bojovali a dolezl to průtlakem mám dojem jen Štěpán Volf. Možná klamala zóna, která tam byla k ničemu.