pondělí 18. března 2019

Druhé ČP na Žilině - podruhé 2.místo

Třetí závod v řadě, druhý ČP v boulderingu, tentokrát společný závod se slovenskými závodníky na Žilině. Vyrážíme v sobotu na poslední kvalifikační skupinu. Stěna La Skala, nádherný prostor. Kvalifikace probíhá na místní pěkné bouldrovce, 6 boulderů proběhnu na 12 pokusů a postupuji z prvního místa do finále, pohybové kolmáče a pak jednou zabrat v převisu. Je příjemné závodit jen v 10 lidech ve skupině, akorát ti rozhodčí byli trochu mimo. O postupu rozhoduje strašně málo a tentokrát si Černého Petra vytáhne Štěpán a je první pod čarou, sice jako jediný se mnou a Konym dává silový převis, ale plotna ho do finále dál nepustila.

Kvalifikace by Chytil

Kvalifikace

Finále naopak probíhá na úvodních metrech stěny na obtížnost, při lezení vadí nýty, hodně kolmého, lehké bouldery, pár diváků, přechodná izolace ve stanu, kde je jako ve skleníku. Na finále nedůstojné  a moc mě to nebavilo. První boulder, ten je až moc lehký, hop a skok a jsi v topu. Dávám z první jako většina borců. Dvojka trochu přitvrdí, klouzací flatholdy, dávám na druhý. Trojka pěkný náskok za hranu, pak průtlak do topu, pod topem padám. Čtyřka je těžký přechod doprava v kolmáči a pak jediný silový krok finále, jak ustojím nohu, dolézám pro Top. Zaslouženě vyhrává šikula Roman Kučera, mně výkon stačí na druhé místo, třetí je Slovák Luby.

 Dvojka by Michálková

Trojka by Michálková

Stupínky

This is my third competition of this year and the second round of the Czech Cup, this time it takes place in Žilina and we climb together with our fellow climbers from Slovakia at the awesome La Skala gym. The qualification takes place at the local gym, I need 12 attempts to finish 6 boulders and pass to the final from the first place. There are dynamic verticals and one power overhang. Good to have a group of 10 people only. The score is pretty even, Štěpán has bad luck and is the first one who doesn't pass to the final, even though he, Kony and me were the only ones to finish the power overhang.

The final boulders start at the first meters of the wall used for climbing for difficulty. The bolts are annoying, there are lots of verticals, the boulders are quite easy, there are few people in the audience and the temporary isolation is in the tent which reminds me of a greenhouse. Quite a poor final, I didn't enjoy it much. The first boulder is too easy, I need just one attempt to finish, and so do many others. The second boulder is a bit harder, the flatholds are slippery and I finish it at the second attempt. Number three has a cool jump over the edge and a mantel to the top – I fall from under the top. At the fourth boulder there is a hard move to the right in the vertical and then the only power move of the final. Once I handle the leg I get to the top. Roman Kučera earned the first place, I was second and the Slovak climber Luby was third.

Žádné komentáře: