pondělí 3. července 2017

Trénink a spolupráce s Kubou Novotným

O víkendu jsme si svépomocí domluvili trénink na lezecké stěně Třináctce, udělali jsme si dva fiktivní závody na bouldrech světového trendu od Vildy Chejna a své lezení následně rozebrali s Kubou Novotným.

Závodní boulder by Pepa Horák

Za Kubou Novotným (https://cz.linkedin.com/in/jakub-novotn%C3%BD-0426b4132) dojíždím již asi 2 měsíce na lezecké tréninky do Prahy a mám radost z jeho postřehů a rad. Nikdy jsem pořádně nepřemýšlel nad tím, jak tělo při lezení pracuje, které svalové partie je zapotřebí zapojit při tom daném kroku a jak se správně postavit na stup, na co při tom myslet atd. atd. Je toho spousta a pokud budete mít tu možnost, myslím, že vyslechnout si, co Kuba říká, je přínosem. 

 Závodní boulder coment by Kuba Novotný

Na závěr session jsem ještě vymyslel pár kordinačních pohybů aka Japan a Mawem style.

Japan style boulder

At weekend we arranged a training session at the Třináctka climbing wall on our own and had two mock competitions with the world-style boulders by Vilda Chejn. And after that we analysed our climbing with Kuba Novotný.

I have been seeing Kuba Novotný (https://cz.linkedin.com/in/jakub-novotn%C3%BD-0426b4132) in Prague for 2 months already and I am very happy about his observations and advice. I have never gave much thought to how my body works during climbing, which muscles I need to use in certain moves and how to stand on the foothold properly, what I should be thinking of etc. etc. There's a lot of stuff and if you ever have an opportunity to meet Kuba, I think it may be very useful to listen to him.


At the end of the session I made up few Japan and Mawem style moves.

Žádné komentáře: