neděle 9. července 2017

Síla Panoramixe 8B+ FA

Šesté kolo pokusů na projektu bylo konečně úspěšné. Vyrazili jsme včera brzy ráno se Štěpánem a po sedmé hodině jsme již prášili v jeskyni. Po rozlezu dávám pokusy a postupně se zlepšuji, až padám v novém osobním "high pointu" - trochu deprese, tady jsem si myslel, že už nemůžu spadnout. Už je poměrně teplo a jeskyně začíná vlhnout, stíhám ještě pokus, ve kterém vše klapne, a konečně se houpu v topovém madle! Po šesti dnech úleva a odškrtnutí velkého projektu, název Síla Panoramixe a klasa tvrdých 8B+.

Prodloužení Mátovým Saucem dnes není možné kvůli mokré skále, nicméně v tomto stupni už dolez nic na obtížích nepřidá.


Síla Panoramixe 8B+

Pak ještě zkoušíme rozklíčovat úvodní kroky SD verze, které ukrývají dalších 5 kroků v obtížích okolo 8A+/B, takže celé to propojit bude řádný masakr.


Finally, the sixth round of attempts at my project was successful. Štěpán and me set off early yesterday and at 7 a.m. we were climbing hard in the cave. After the warm up I start attempting and gradually I improve till I fall from my new personal "high point". I feel a bit upset, at this point I didn't think I could fall. 

It is already pretty hot and the cave is getting moist, but I make one last attempt and it pays off, finally I am holding the top bucket! Such a relief after 6 days of trying, I can check this project off. I call it Síla Panoramixe, a solid 8B+. The prolonged version via Mátový Sauce isn't possible today because the rock is soaked but at this point the finish won't really add up to the difficulty.

We also try to sort out the initial moves of the SD version where there are 5 more moves with grade of about 8A+/B - connecting it all will be a real killer.

Žádné komentáře: