pondělí 30. května 2016

Ostrava

Závodní maraton pokračoval tento týden v Ostravě, pro mě to byl čtvrtý závod ve čtyřech týdnech. Závod se koná v pěkném komplexu starých průmyslových budov Trojhalí, vše klasicky pěkně šlape, jen ta účast je bídná.

Kvaldu máme dobře trefenou, mně se podaří přelézt 5 boulderů na OS, šestému boulderu dávám naději, ale asi ani v deseti pokusech se mi nedaří dostat se přes technický průtlak do topu (viz foto), a postupuji z druhého místa za Uhřou.

 Kvalda #katkamatejickova

 Kvalda -  #katkamatejickova

Odpoledne máme se Štěpánem autogramiádu u Scarpa stánku a těším se na finále. Finále je lezecky poměrně různorodé, v kolmáči koordinační poskok, pak technické ladičky a silový boulder na závěr, pro mě klasicky hra nervů, lezení na jistotu a hledání motivace, což mi stačí na poměrně těsné vítězství nad Štěpánem. Třetí končí mlaďák Michal Běhounek, asi v tom Big Macu, co dlabal odpoledne, byla opravdu síla. 

  Finále1 OS -  #katkamatejickova


 Finále2 Fail -  #katkamatejickova

 Finále3 OS -  #katkamatejickova

 Finále4 Fail -  #katkamatejickova

Teď pár dní odpočinku, tréninku a kvalitního jídla, příští středu razím na další Světový pohár tak uvidíme, jak budu ready, držet todle závodní tempo a formu je oříšek... ale lahodný.

Vítězové #standamitac


The series of competitions continued in Ostrava this week and for me this run of Czech Cup was the fourth competition in four weeks. It takes place in a nice complex of old industrial buildings - Trojhalí - and except for the poor attendance everything is going smoothly.

The qualification suits me well, I finish 5 boulders OS but I can't climb to the top of the sixth one – even though I make ten attempts. I pass to the final from the second place (Uhřa is first).

In the afternoon Štěpán and me give some autographs at the Scarpa stall and I'm looking forward to the final. It's very diverse: a jump in a vertical requiring coordination, some technical stuff and a power boulder at the end – a thrilling game for me. As usual I climb carefully and am trying to stay motivated, which helps me to a close winning over Štěpán. Michal Běhounek, a young climber, is third – it seems that the Big Mac he had in the afternoon gave him all the power he needed.

Now I'll have few days of rest, training and good food and on the next Wednesday I'll go to another World Cup. Let's see how I'll manage to stay in shape and keep up with the pace of the competitions. It's a brainer – but an interesting one, really.

Žádné komentáře: