pátek 10. září 2021

Bourání Pomníků XIa na druhý pokus

 Včera jsme s mým lezeckým parťákem z HK vyměnili zaprášenou stěnu za čerstvý vzduch na Prachově a byli jsme nadšení. Na rozlez nalézám omylem do Miami Beach IXc, bez mága na sluníčku stékám z lištiček a říkám si, že je to sakra těžká osmička. 

Pak jdu do Bourání Pomníků XIa. Prvním nálezem upoceně krokuji a nejsem si jistý, jestli v dnešním teple přelezu úvodní bouldr v kuse, vršek už nedolézám, ten má být za osm. Vychladnu a druhým pokusem se mi daří i s lehkou převahou přejít přes úvodní boulder, hrnu to nahoru, lezu přímo a zastavuje mě až vypečený závěr, kde asi deset minut nalézám a slézám, než se překulím přes osolenou výlezovou hranu skály. Lezení zakončíme Paštovým Odkazem VIIIa a plánujeme další návštěvu, je tu krásně.

Bourání Pomníků XIa
 
Yesterday I went climbing with my climbing mate from Hradec Králové and we switched the gym for fresh air in Prachov. It was awesome. First I started climbing Miami Beach IXc by mistake and without chalk I soon went down. What a hard eight, I was telling to myself...

Then I go for Bourání Pomníků XIa. At the first attempt I just try the moves and I'm not really sure I can get over the boulder at the bottom of it in today's hot weather. And I don't try the upper part, it's supposed to be an eight. I cool down a bit and climb the boulder quite easily. And then I go on until I get to the final part. There I spend about ten minutes, it's pretty tricky, but eventually I climb over the edge and I'm done. We finish our climbing session with Paštův Odkaz VIIIa and we plan another visit, it's really cool here.

Žádné komentáře: