pondělí 5. listopadu 2018

Assassin boulders 8B a 8B/B+

V neděli máme v plánu omrknout Žitavu, čerstvý vítr v boulderingu v oblasti "severu". O půl šesté mě v Chocni nabírá Štěpán a po osmé hodině jsme na kopci. Magnus nám ukazuje místní pecky a fláky, jsme jak v sedmém nebi, některé lajny jsou famózní, jen škoda, že mrholí a vše je pod vodou.

Přejíždíme do Labáku a vyběhneme k Válečné stěně, skála se zdá suchá, ale lišty moc nedrží. Se Štěpánem buchneme pěkný skok, Válečnou sekeru za 7C, a Armádu Spásy za 8A, bohužel na Karate Kida to dnes není. Jdeme zpět k autu a já po cestě ještě prubnu nezopakovaný Playboy Mansion za 8A, daleký nálet z malých chytů do madla v čistém stropě.  Playboy ze mě nebude, možná jindy, jdeme dál. 

Assasin 8B

Přejíždíme o pár km vedle k Shivě. Pod kamenem potkáváme Foxe a Kadeje, skvělá společnost. Štěpán ladí Shivu, tu já už mám, a tak prubuji projekt přímo převisem nahor. Zjišťuji, že je to reálné – dva ultimate silové kroky, vysoké vysednutí paty a dolez po mikrách za odměnu. To mi sedí bombasticky, po chvíli je hotovo - Assassin a klasa 8B, super lajna!

Assasin 8B

Chvíli spočinu a hned prvním pokusem přidávám i prodloužení Assassin's Creed 8B/8B+, přidám asi 6 kroků ze Shivy za cca 7C+.

Assasin´s Creed 8B/8B+

Kluci bojují v Shivě, Štěpán přidává přelez a přemisťujeme se k famóznímu Immanenz, tady také lezou spíše kluci, já před odjezdem opakuji a pak zkouším ještě foot off verzi. Krásný čas ve skalách, plný motivace a nadšení!

 Immanenz 8A+ Foot Off


Our plan for Sunday is to check out Žitava, a "fresh" area at North. At half past five Štěpán picks me up in Choceň and after eight we are at the hills. Magnus shows us the greatest hits of the area, we are thrilled – some of the lines are just amazing, too bad it's drizzling and everything is soaked. 

We drive to Labák and run to Válečná stěna, the rock seems dry but the ledges are slippery. Both of us climb Válečná sekera 7C and Armáda Spásy 8A, unfortunately the conditions aren't good enough for Karate Kid. We get back to the car and on our way back I try Playboy Mansion 8A, a long jump from tiny holds to the bucket in a ceiling. Well, obviously I'm not a proper playboy today, maybe some other day...

We drive several kilometres to Shiva where we meet Fox and Kadej, a great company for climbing. Štěpán goes for Shiva, I've already finished it, so I choose a project under the overhang instead. It seems realistic, there are two ultimate power moves, high heel and tiny ledges in the finish. This is great for me. It takes just a moment and I'm up: Assassin 8B, an awesome line!

I take a rest and after that I add a prolonged version of the boulder - Assassin´s Creed 8B/8B+, I add about six moves (independently they are about 7C+) from Shiva.

The guys struggle with Shiva in the meantime, Štěpán finishes and we move to the amazing Immanenz boulder, where the guys do most of the climbing. I just repeat the moves and try the foot off version. It was an amazing time in the rocks, I feel really motivated and full of enthusiasm!

Žádné komentáře: