pondělí 25. června 2018

Tekuté Štěstí 8C

Do ČR přišla studená fronta, ochladilo se o 15 stupňů, luxusní lezecká podmínka, a tak rychle na projekt do Krasu. Razíme s Kačkou hned v pátek po práci, cesta HK-Kras je peklo, všude se opravuje silnice a doprava stojí. 

Sloupská Jeskyně

Okolo páté hodiny jsme na místě, projekt je krásně suchý, naladíme světlo, aktivuji se ve vrchní části a jde se na pokusy.

Tekuté Štěstí 8C FA

Hned prvním pokusem dolézám do posledního kroku, jsem vyšťavený a jenom mávnu rukou do vzduchu, daleko od doskokového madla.

Tekuté Štěstí 8C FA

Mezi pokusy dávám delší pauzu, převis dojí a vždycky to dlouho rozdýchávám. Každý pokus, pokud to nezbabrám hned na úvodu, je lepší a lepší, nejprve tečuji doskokové madlo, pak ho pohladím, dalším pokusem to vyjde a dolétnu ho! Dvě minuty dobrý odpočinek v madlu a závěrečné kroky, které si už vychutnám. 

Tekuté Štěstí 8C FA

Název Tekuté Štěstí a klasa 8C, jeden z nejtěžších boulderů, jaké jsem kdy vylezl!

A Video hýr!
Tekuté Štěstí 8C FA

Na závěr se dolezu v novince Kurvafix za 7C+, chyty jsou ještě trošku zaprášené, mám prach i v očích, žádná hitparáda, ale krokově je to krása.



Cold front came to the Czech Republic and temperatures dropped by 15 degrees, climbing conditions are great so I hurry back to my project at Kras. Kačka and me go right after work but the journey from Hradec Králové to Kras is awful - the roads are being repaired everywhere and traffic is totally paralyzed.

We arrive at about five o'clock, the project is nice and dry, we set up the light, I warm up in the upper part of the boulder and then I go for it.

At the very first attempt I get to the last move, but I'm totally exhausted and just wave my hand in the air, far, far away from the bucket.

I take a long break after each attempt, the overhang takes its toll and I need loads of time to catch my breath. However, every attempt (provided I don't screw up the beginning) is better and better, first I only touch the bucket, then I stroke it and the following attempt is sucessful and I'm holding it! I take two-minute rest there and then I enjoy the rest of the moves.

I call the boulder Tekuté Štěstí 8C, it's one of the most difficult boulders I've ever climbed! See the video.

I conclude the session with a new Kurvafix 7C+ boulder, the holds are still a bit dusty and I also have dust in my eyes, but the moves are fun and really worth it.

Žádné komentáře: