pondělí 14. listopadu 2016

Zakázané Uvolnění na Ostaši

Po dlouhé době razíme na Ostaš, omrknout staré projekty a zkusit "novou" variantu na Radiátoru Zakázané Uvolnění za 8A+. Začínáme na Velkém Střecháči, kde se potkáváme s Kozlíky. David shybuje v Omu a já zkouším projekt napravo od Jamese Bonda. Projekt je o malých ostrých bočácích, nohy žádné, velký převis... Pomalu se mi daří naimitovat kroky, ale čím déle to zkouším, tím více toho olámu a tak pomalu klopím uši a nechávám projekt projektem.

Dál jdeme na Zakázané Uvolnění, celkem dlouho ladím betu, pak na třetí pokus posílám. Pěkné kroky, vadou na kráse je skála za zády. Konečně vykukuje sluníčko, tak se nahříváme a ještě volím projekt na Malém Střecháči, v průvodci označený jako "Pro Adámka". Projekt jsem kdysi zkoušel a za mikro chyty jsem se ani na chvilku nepodržel, dneska se mi daří  chvíli se na skále udržet a nakonec se v tom i pěkně hýbu a ladění těch pidi chytů mě celkem baví, klasa někde okolo 8B? Prsty rychle slábnou, na přelez už to není, tak balíme švestky a domů... a snad brzy zpět.


Projekt "Pro Adámka" 8B?


After long time we visit Ostaš to check the old projects and try a "new" version on Radiátor - Zakázané Uvolnění 8A+. We start climbing at Velký Střecháč, where we also meet the Kozlíks. I try a project on the right from James Bond. The project consists of small and sharp side pulls, no feet, big overhang... I slowly get into the moves but the more I try, the more holds I break off so in the end I give up and leave the project. 

After that we move to Zakázané Uvolnění, it takes me a while to make a proper beta and then I send at the third attempt. The moves are nice but the rock behind one's back spoils it a bit. Finally the sun comes out so we gather the heat and I chose one more project at Malý Střecháč, the one labelled "Pro Adámka" in the guide. I have tried this one before and I couldn't grab the tiny holds properly but today I manage to keep on the rock for a while and later I move in it really well and enjoy figuring out how to get over these holds. The grade could be about 8B? However, my fingers weaken quickly so we pack all our stuff and go home. Hopefully we'll get back soon.

Žádné komentáře: