středa 16. listopadu 2016

Ostaš - Update

Od víkendu mám v hlavě projekt na Malém Střecháči na Ostaši - U-Rampa vzhůru. Počasí hlásí zhoršení, a tak neváhám a v úterý po práci frčím do skal. Rozlezu se v Monster of Pop a jdu ladit mikrochyty v projektu. Chvilku trvá, než se prsty zahřejí na 120 procent, v klíčovém kroku do již dobré díry se mi daří vymyslet ulehčení, neviset tolik na patě, ale snažit se i pravou nohou tlačit kamsi do skály.

Rozjede se série pokusů, lepší se střídají s horšími, plácám okolo díry a zjišťuji, že v kuse se nezdá až tak dobrá, kůže odpadává... Ale po hodince se mi daří v kuse dolézt do díry a výlez si už vychutnám. Název Rock To Fakie a klasa, k té těžko říct, je to hodně specifický boulder o technice a síle prstů, což mi moc nesedí, ale myslím, že 8B bude sedět.

Rock To Fakie 8B

Since last weekend there is a project stuck in my head at Malý Střecháč at Ostaš - U-Rampa upwards. The weather forecast isn't good so I don't hesitate and on Tuesday after work I hurry to the rocks. After the warm up in Monster of Pop I switch to the tiny holds of the project. It takes a while till my fingers are 120 percent warm. I find a hack of an already good hole of the crux, which makes it even easier - I don't rely on the heel so much and instead I try to push the other leg against the rock, too. So I make a series of attempts, the worse ones followed by better ones, I climb around the hole for some time and find out that included among the other moves it's not as good as it seemed before, my skin peels off... However, after an hour I manage to struggle my way into the hole and then I can enjoy the finish. I call it Rock To Fakie, and grade... well, hard to say as this one is really specific - it's a lot about the technique and strong fingers, which I don't like that much, but I guess maybe 8B could be accurate.

Žádné komentáře: