úterý 1. září 2015

ČP Teplice nad Metují, Výstupy Roku!

Finále  v Teplicích nad Metují by Bíba

Tradičně v rámci Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu proběhl i Český Pohár v Boulderingu a letos konečně stál za to, parádní profily a bouldry, na finále hromada diváků a dobrej komentátor, závody jdou kvalitou nahoru a to je dobře. Kvalifikací propluju s 5 bouldry na OS, čímž si zajišťuji v kvalifikaci 1. místo, chvíli trápím i šestý boulder, který nikdo nepřelezl, ale kolmáč mě také odolává. 

 Finále 1


  Finále 3

 Finále 4

Odpoledne mám u Singing Rock stánku autogramiádu a pak se už těšíme na finále. Ve finále na mě vytváří tlak předemnou lezoucí Štěpán. Víme, že se bouldery moc nelezou, ale Štěpán první tři bouldery onsajtuje a tak vím, že musím dát taky, nic příjemnýho. Naštěstí nechybuju, dávám je na OS, podaří se mně vylézt i nepřekonaná čtyřka a tak je 1. místo moje. Druhý Štěpán a třetí Roman Kučera.

Stupně vítězů

Záznam z Finále

V neděli jsou v rámci ČHS vyhlašovány výstupy roku, v kategorii bouldering získávám poprvé ocenění Výstup roku za přelez cesty Practice of the Wild 8C. Velké díky hlavně sponzorům, kteří mně podporují! Do ČR přichází podzim a podmínka, takže let´s rock!




The Czech Bouldering Cup took place within the International Mountain Film Festival and this year it was finally worth it, great profiles and boulders, many spectators in the final and a good host, the quality of the contest is on the rise, which is good. I make it through qualifications with 5 boulders OS, which is enough for the 1st place, I also try the sixth, vertical, boulder, which no-one sent, but it resists. 

In the afternoon, I have an autograph session at the Singing Rock booth and look forward to the final. Štěpán climbing before me is a pressure on me. We know that very few boulders are actually topped but Štěpán makes the first there OS so I know I must make them too, nothing pleasant. Fortunately I don't make any mistake, make then OS and even manage to succeed in so far resisting No. 4, so I end up 1st, Štěpán 2nd and Roman Kučera 3rd. 

On Sunday, the Czech Mountaineering Association announces ascents of the year and in the bouldering Category I receive an award for the first time for Practice of the Wild 8C. Many thanks mainly to the sponsors who support me! The autumn and good conditions are coming to the Czech Republic, so let's rock!

Žádné komentáře: