středa 1. ledna 2014

Stovka, Berlín, Sanšajn

29.prosince vyrážíme s Kačkou na sever, cílem je Černý Bivak a boudler Sunshine 8B. Krásný lezení v převisu převážně po lištách. Není žádná extra podmínka, poměrně teplo, lehce vlhko, ale lít se dá poměrně dobře. Po doladění programu dávám ostrý a daří se přelez. 8A a výš s číslem 99.


Sunshine 8B

Dál jdeme k Lady Jane, Kačka zkouší jedno 6A+, já koukám po Digitalu 8A, trošku vynucená varianta, ale budiž. Již jsem Digital jednou zkoušel, ale čistá nula. Asi pomáhá trocha eufotrie z 8Béčka  a hned po pár pokusech dolítávám z dvojprstových dírek do dobrého chytu. Přidání úvodního kroku a dolezu je už jenom formalita. Super moje 8A a výš s číslem 100! Večer trávíme na sněžníku, kam doráží Kozel s Terkou. 

Druhý den začínáme na Sněžníku, Kačka tu má rozlezené 6B na Medvědovi, to je ale mokré a tak dává nějaké 6Ačko a Bobíka.
 Bobík 5

Razíme zpátky na parkoviště a hurá na Buttermilk. Slunce svítí, krásnej den. Kozel ladí Levobočku a já se rozlézám v Roští Pohodě 7C+, která i po aktivaci nejde zas tak snadno. Dál zkouším Vizi 8A, těžkej úvod po lištách nedělá prstům dobře, zbytek už docela jde i když padám i tam. Únava je znát, slunce svítí, přesto si dolízám pro top.Kozel pošle Levobočku, doráží Vilda s Katkou, je tu krásně...

 Buttermilk

Večer chvilku pokecám, jedeme se ubytovat, ráno razíme do Berlína.

 Berliner Dom

Po osmé hodině ranní se probouzíme na první benzině za Berlínem, jede se lézt. V plánu je opět bivak a hlavně zapracovat a vyladit těžší nález do Sunshinu a to Sick Of Sunshine 8B+. Projíždíme Hřenskem a jak vidím omágovanýho Mithrila 8A. musím se zastavit a dát tam pokus. Je poměrně teplo, z oblin ztékám a tak se to snažím ošulit za malíčkovou dírku, i přesto dávají horní oblinky stopku. Je to jen dobře, protože poté mě Spilkyn ujišťuje, že je dírka zakázaná. A je to dobře.. Popojíždíme dále, na bivaku už buší Spilkyn s Čižou. Ladím si Sick, zkusím i ostrej a hned druhým pokusem dolézám až do místa, kde stačí jen prohodit nohy, levou doleva a je vyhráno, místo toho jdu s bandaskama k zemi. další pokusy už jsou jen horší, pomalu se stmívá, Spilkyn vyběhne Black and Deckra a my se loučíme dom. Za necelý měsíc nashle... Motivace veliká!!!

(Sick Of) Sunshine



On Dec 29th me and Kačka are off North, the destination is Černý Bivak and boulder Sunshine 8B. I send it and its my 99th 8A and higher one. The 100th is Digital 8A!
The following day we start at Sněžník and continue on Buttermilk. The sun is shining, the day is beautiful. I warm up in Roští Pohoda 7C+, which is not that easy. The next one I send is Vize 8A, although I can already feel I am tired.


In the morning we are going to Berlin. We wake up on the first petrol station and are off climbing. The plan is again Bivak, tuning up a harder start in Sunshine, namely Sick of Sunshine 8B+. We are passing through Hřensko, I can see some magnesium in Mithril 8A and have to stop to have an attempt there. I can’t make it even if I use my little finger for a hole. And afterwards I find out that holes are forbidden, which is good. Then I have some attempts on Sick but fall down. Other attempts are only worse, it’s getting dark so we go home. By in a less than a month. Motivation is great!!!

Žádné komentáře: