středa 4. prosince 2013

Vasil, Vasil 9b+

Dneska razím s Adamem Ondrou do krasu. Po příjezdu hlásí palubní počítač -2,5°C. Rozlez docela bolí, ale během poledne je cítit, že se lehce otepluje a tak mohou padat ostrý pokusy. Adam tu zkouší už 25tý den projekt s pracovním názvem Vasil, Vasil. Dá si jeden prolézací pokus a pak posílá, dneska až překvapivě "lehce":). KLasa v ufonských výšinách 9b+, veliká gratulace, aspirant na nejtěžší cestu světa?!


Já čistím a zkouším boulder projekt přímo pod bubákem, dlouho ladím program. Pak přijde Adam zabere za mrdku a je nahoře, klasa 8A+. Já sem v liště slabý a tak dělám několik lehčích kroků navíc. Dvakrát dolézám do závěrečnýho kroku, ale nedaří se mi udržet nohy ve stropě. 

Jsem moc rád, že jsem byl u přelezu Vasila, Adam je bůh! v sobotu Holštejn;)


Today me and Adam Ondra are off to the Karst today. After arrival, the board computer shows –2.5°C. The warm-up is painful but around noon we can feel it is getting warmer, so we can have some live attempts. Adam has been trying a project named Vasil, Vasil for 25 days. He has one attempt and then sends, today surprisingly “easily” :) Klasa in UFO-heights 9b+, congratulations, an aspirant for the most difficult route in the world?!

I clean and try a boulder right under Bubák, it takes me a long time to tune the program. Then Adam uses force and is on the top, class 8A+. I am weak in the crimp so I make a few additional steps. I climb to the final step twice but I can’t hold the feet in the ceiling.


I am really happy I could assist the climb over Vasil, Adam is a good! Holštejn on Saturday ;)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Wow, to je teda nářez. Zdá se, že ho ten vyvrtnutý kotník moc neomezuje..
DavidK

NOO NOO řekl(a)...

Má pouze narazenou patu,takže na lezení prý ok:-)

Adam řekl(a)...

Hele, vy dva jste fakt dvojka k pohledání... :D To bude zase 8áplusko:)

NOO NOO řekl(a)...

Snad to sedět bude, já byl po dvou dnech lezení...navíc jsem se v utery s tebou snažil držet krok, takže ruce nebyly v ideálním rozpoložení:))¨jinak pěknej tricky boulder;)

Adam řekl(a)...

Nojo, jsme tě s Peťou úplně rozsekali;)