úterý 7. května 2013

Modřín 5x8A-A+

Po týdnu tréninku cítím, že to chce změnu a to je skála. Počasí nepřeje na Ostaši i v Krasu prší, tak vyrážíme s Kačkou na sever, tam snad bude dobře. Celou cestu prší, dojíždíme do Dečína a déšť ustává, Modřín suchej, paráda. První zastávkou je rest Big Game 8A/A+.  Zkouším špičky, nedržej. Jdu to teda přímo levou daleko do díry. Pár pokusů a je to tam.

BigGame 8A/A+
Přesouváme se o pár metrů výše. Tu čeká Silverstone a F3000 obě za 8A. Přecházím od jednoho ke druhýmu, nakonec mě pustí jen jeden z nich a to F3000.
F3000 8A
Potom jdu s Kačkou do Centrálu. Krásně vyleze dvě 6A a hezky jí šlo i jedno 6A+, vzpomínám jak tu bylo kdysi pěkně na Hudy Cupu 2007.

Káča a 6A

Vracíme se zpět k Nakloněný věži. Pentagon mokrej, Nymfa taky. Mandragora 8A+ už ne. Ladím program, krásný svírání převislý hrany. Vždy vymyslím malej upgrade programu a myslím si, jak to hned vylezu, ale boulder půl hodinky odolává.


Na závěr jdeme k Červenobílý Trikolóře 8A. Zkouším Flesh,ale jen matně si pamatuju program. Pár nálezů je špatnejch, pak vymyslím správnej rukosled a dávám. Slezu a po 30 vteřinách dávám ještě jednou na video.


Je ještě chvilka času a tak zkusím kousek vedle Dýku 8A. Ve Fleshi dolézám ke konci, ale natíká a jdu k zemi. Pak se v tom spíš horším, posledním pokusem založím krásně patošpičku a jsem nahoře.
 Dýka 8A
Krásnej den na s Kačkou a Modřínem





Modřín: 5 pieces of 8As to 8A+s

After a week of training, I felt I needed a change - specifically, a rock. Weather did not allow for trying Ostaš and Karst so Kača and I went to the north - hoping it would be better there. It was raining all the way. The rain stopped as we arrived to Děčín. We found Modřín dry! The first thing was finishing Big Game 8A/+.  My tips did not hold enough so I tried to go over the left line - quite far from the hole. Few attempts were enough.

Then we moved a few meter up. Silverstone and F3000 (both 8A) were awaiting us. Switching between both projects, I finally sent only one -- F3000.

Then Kačka and I proceeded to the central area. She gorgeously climbed up two 6As and even one 6A+. Watching her, I remembered the nice old days of Hudy Cup 2007.

Then we moved back to Nakloněná věž. Pentagon and Nymfa were wet. Not so Mandragora 8A. Tuning up the programme, I played with a nice slit and some overhang edges. I would always create a good upgrade to the existing programme expecting myself to climb up like a charm but the boulder was resisting for a while.

Finally, we went for Červenobílá trikolóra 8A. I tried flash attempt but only vaguely remembered the programme. A couple of fails, then I found a solution how to use my hands properly, which was crucial. I took just 30 seconds, then, so I did it once again for the camera.

We still got some time so I also tried nearby Dýka 8A. I approached the finish but fell off. I was losing my luck later but in the final attempt, I used a good foot move and I was on the top.

4 komentáře:

Adam řekl(a)...

Ty jsi hrozný diktátor:) Hele já byl na Dýce v sobotu, vidím, že setup plesnivých matraček tam máš ještě ode mě. Škoda, že z ní nemáš video. Jo a to F3000, to se nastupuje s tím kameneme vpravo na nohy?

NOO NOO řekl(a)...

Jo já je tam nechal ležet jak tam byly;) Co mi pomohlo, tak,dáš první špičku, dáš druhou doleva a u ní sem dal pravou patošpičku, z ní sem dostal až na ty chyty u hrany.. Jinak u F3000 se může ten kámen. Ty s ním asi přešáhneš ten nejtěžší krok..:)

Jirka Švácha řekl(a)...

Jo u té F3000 by Adam mohl, já nepřešáhl :) proto mi přišlo vcelku poctivé. Dnes byl suchý pentagon a padnul,ale přišlo mi to spíš jako 8A+ je tam ustoupnutý stup od Majzlíka a trochu mi dělal problém nástup a pak člověk nemá tolik síly na skok...

NOO NOO řekl(a)...

Dneska v tom vedru?:)) hustý:) Jo taky mi to něpřišlo lehký, ale je to kolmáč a lišty to mi tolik nejde, Silverstone sem ani nekrokl;) Pentagon vypadá krásně, těším se tam:)