neděle 17. března 2013

Kamenná Gora - projects day!

Podmínka se na chvíli k nám vrátila a tak bylo potřeba zajet na krásnej projekt do Kamenné Gory.

Project

Jedeme se Štěpánem a Káťou. Nejdříve jdu s Kačkou na kámen Monstrum, kde Kačka zkouší Tytus 6A, ale boulder je dost zavlhlý. Pak už jdeme k projektu, štěpán zrovna dokončuje čistící práce a tak jdeme do toho. Mě chvíli trvá než se zaktivuju, po tom co si zopáknu kroky dávám ostrý pokusy a třetím ostrým dávám těžký kříž, pak už to nepouštím. Hned dalším pokusem to dává i Štěpán (počkejte si na video na jeho blogu). Vzniká tak boulder Venom s klasou 8A+.

Venom 8A+

 Venom 8A+

 Venom 8A+ - crux move

Dál jdeme do zadního sektoru, Štěpán tady ráno poslal Szceścian 7C z nižšího kroku a motivuje mě na OS pokus. To se nepovede a nakonec zvednu zadek až na po čtvrté. 

Szceścian 7C 

NAkonec zkloušíme úžasnej projekt hned vedle Rubikonu. Hned nás zastavuje druhej krok, kterej je samostatně tak za 8A. Vidím tam naději a říkám si, že to bude super projekt na příští zimu. Zkouším si ještě kroky dál z pyramidy bouldermatek, a další část boulderu se jeví taky okolo 8A.  Na závěr si říkám, že ještě dám jeden dva pokusy a půjdeme. Najednou udělám cruxovej krok a pak už to nepustím, trošku mě potrápí ještě výlez v Rubikonu, ale spadnout už nesmím.Podobný štěstí jsem u boulderu asi dlouho neměl, Štěpán dává název Painkiller a já low end 8B ! Přelez jsme nečekali, ani kameraman Káťa a tak ještě do boulderu nalézám pro video, cruxovej krok mě už ale nepustí.

Painkiller 8B

Takže výzva pro polský siláky! Cestou k autu potkáme jednoho z největších nadšenců do boulderingu a to Kadeje, kterej nám ještě ukáže pár projektů a dovídáme se plno zajímavých informací.



Kamenná Gora - projects day!


We decided to visit a nice project in Kamenná Gora. Our team included Štěpán, Káťa, and me. At first, Kačka and I did a stone called Monstrum. Kačka was trying Tytus 6A but the boulder was too wet. Then we proceed with the project. Štěpán was just finishing with the cleaning so we could start. It took me a while to warm up but after I went through the moves and attempts again, I started to shine. Right during the next attempt, Štěpán sent it as well (wait for the video on his blog). The result was a new boulder called Venom (class 8A+).

Then we moved to another sector. Štěpán had done Szceścian (7C) here before which motivated me to do another OS attempt. It didn't work well, my arse didn't take of before the 4th attempt.

At the end, we were trying another great project located just next to Rubikon. We were immediately stopped by the second move, though (which alone is like 8A). I suppose it could be a nice project for the next winter season. The next part of the boulder was about 8A, too. I told to myself to do last two attempt before the end. I did a crux move and never let go after that. The climb-up at Rubikon was a little hard but I didn't allow myself to fall.I haven't had such a stroke of luck for a long time. Štěpán called it Painkiller. Neither neither Káťa (behind the camera) did not expect the successful climb-up so I had to try another attempt just for the video but I unfortunately could not get past the crux move this time.

So this is a challenge for the Polish strongmen! On the way back to the car, we met one of the greatest boulder aficionado - i.e. Kadej who showed us a few other projects and we learned a lot of interesting facts.

Žádné komentáře: