pondělí 31. října 2011

Sankt-Petěrburg

O víkendu jsem s Michalem Štěpánkem vyrazil na Petráč. Dlouho jsem se mu vyhýbal, ale teď o víkendu jsem poznal jeho hezčí stranu tváře, protože jsme lezli povětšínu pěkný bouldry, který moc nekousali. Sobotní ráno je opravdu skvostný, místo na Chrudim jedu na Hradec, na benzině za Holicema mě nefunguje kreditka...Menší zdržení nakonec doženeme na dálnici. Za Prahou přichází mlha a až na místo činu nezmizí. S michalem jsme trošku rozpačitý, nebude to vlhký? Naštěstí nebylo. Rozlízáme se na kamenu Fointanebleau, kde s Michalem pošleme Barakudu 7B/B+ na FLASH. Hned vedle zkusím Honey Bunny 7C a padá to na OS, původně C+ leč dnes tak 7B+.Krokuju ještě Exit strategy 8A+, ale Nevělajz velí na podsvětí, tak jdeme. Ondra je namotivovanej na Underground 8B+. Zkouším to sním, parádní silovka. První krok kotel, pak už to jde, ale dost ztuha. Když už sem naplno aktivovanej, zkusím naplno zabrat do prvního kroku, a najednou sem na zemi i s nástupovým spoďákem(pravým). Škoda byl to pěknej bouldr, i tak to pujde, ale bude to pravděpodobně ještě o něco těžší. Pak jdu s Ondrou na Lístek na Věčnost 8A, každým pokusem jsem výš a výš a ai na šestej posílám. Vedlejší Stix, ten mi moc nejde, nějak se ne a ne  natáhnout do vzdálenej lišty. Nakonec zkusím s Ondrou ještě Hádese 7C+, na OS padám už ze 7A+ka, škoda. PAk mi chvilku trvá než tam opět doolezu. Nakonec zase nějak na 6tej pokus sem opět v 7A+výlezu, teď už nepouštím. Ondra neserfuje, ale točí se v bubnu. Pak jde Míša na Omegu Centauri a po chvilce posílá. Já nakonec zkouším opět Exit Strategy, v jednom pokusu se už držím toho zrní v pravo, ale nepodařilo se mi dostat tělo z pod spoďáku, do pod zrní..Síla v bicáku je po několika pokusech ta tam. Míša ještě hezky vyleze Sokolíky 7A, a Ondra ještě ze spodních noh Esperanzu 7C+/8A a jde mu pěkně i Alter Ego. Mým posledním cílem je Komba 8A. Nejdřív chvilku ladím start, nějak nemůžu přijít na to, jak se zvednout aniž bych se neopíral o pravej kámen. Pak míša říká, že se může kámen dole, a už mi to je jasnější. Zvednu zadek a najednou jsem nahoře. Paráda druhý 8A na Flash. Ještě před večerem se stavíme na Větrný hůrce, kde Míša pošle další 7B. Večer potkáme v pizzerii Majzlíky, kterým se prej taky dařilo - Luba 8A, Jíťa 7C+ a malej Ondra 7A. Večer dáme Dosage IV.


V neděli je na plánu Vyhlídková, ale vše, co chceme s Michalem pozkoušet je mokrý. Zkoušíme teda Rybníček. Chvilku hledáme kameny, ale nejdem a už se rozlízáme na Zahrádce. S Michalem dáme Šup a je venku 7B, ale přijde nám to spíš max. na 7A. Dál jdeme k Růžovýmu kavalíru 7C+.Zkusím Flash, ale špička je proti, na druhej pokus už proti není. Míša na pár pokusů taky dává, a tak přemejšlíme nad klasou, že by to klidně mohlo bejt lehčí, max 7C/C+. Zase některý 7C na petráči jsou ještě lehčí, ale jsou to 7C? JDeme dál, vyhlídnul jsem si Je to boj 8A+. Kroky jsou hned, až na ten za patu. Ten nejde vůbec. Po chvíli přicházím asi jak na ni a tak to pokusuju, s tím, že snad jednou udrží. A naštěstí udržela. Paradoxně, Míša s tímhle krokem nemá ani trošku problém. Tady je posekáno, tak jdem ještě na Bránu. Zase tápeme, kde co je, ale stejně, většina je dost vlhká-mokrá. Vymetač pavučin 8A, se zdá být suchej tak jdu zkusit OS. Plácnu madýlko a sem dole. Na druhej pokus posílám.

KOnečně jsme na Petráči lezli to, za co tam stojí zajet. Prsty přežili ve zdravý, což nebývá zvykem z Petráče. Člověk si rozlezl nějaký projekty a vyhlídnul další jako Noodledream, Ufobába, Frodo, takže už se tam zase těším.

Tentokrát bohužel bez fotek...



At the weekend me and Michal Štěpánek went to Petráč. I was avoiding it for a long time but this weekend I got to know it’s better side and nicer boulders. Saturday morning is beautiful but once we get passed Prague, fog sets in and does not disappear. Fortunately the rocks were not moist. We warm up on Fointanebleau rock where me and Michal send Barakuda 7B/B+  on flash. Then I make Honey Bunny 7C OS and plan steps for Exit strategy 8A+. Then we move on to Underground 8B+, a nice power stuff - I do not succeed, but I will make it one day. Then we move on to Lístek na věčnost 8A and send at my sixth attempt. Stix next to it is not the same success, somehow I am not able to stretch out to a remote crimp.  At the end we go for Hádes 7C+ but I fall off 7A+ OS, it's a pity. But at my sixth attempt I make it. Then Michal goes for Omega Centauri and sends it after a while. I try Exit strategy again but loose power in my muscles. My last goal is Komba 8A. I took a while at the beginning but then make it to the top - great, a second 8A on flash. Before the evening we stop at Větrná hůrka.
 The plan for Sunday said Vyhlídková but everything we want to climb is moist. So we try Rybníček. We look for rocks for some time but then we find them and warm up at Zahrádka. We send Šup a je venku 7B but it seems to us 7A maximum. Then we move on to Růžový kavalír 7C+. I try flash but only make at the second attempt. We think about the class, it could be easier, 7C/C+ maximum. We go on, I like Je to boj 8A+. Steps in a while, except for the heel one - but I think it up and it works out when I'm climbing. Surprisingly, Michal has no problems with this step.  We’re done here, so we move on to Brána. Again we have to search a bit and again, most of the rocks are moist. Vymetač pavučin 8A seems to be dry so I try it OS. I only make it at the second attempt.
 Finally, we climbed what we came for. My fingers are OK which is not very usual after Petráč. I started some projects and found some more such as Noodledream, Ufobába, Frodo, so I’m looking forward to going back there again.
 This time unfortunately without photos...

Žádné komentáře: