neděle 2. října 2011

Písek, písek, písek

V pátek anvečer vyrážím na Ostaš. Doufám v podmínku, ale se západem slunce se moc neochlazuje. Nicméně, zkouším kroky v projektu "Kobra doprava", který jsem posledně ochutnal. Kroky s čerstvou sílou jdou docela hned, tak dávám pokusy. První krok si nakonec nachodim, takže ten nic moc neřeší, dlouhá rozpažka do dobrý obliny z festivalu je hlavní Problémem. Několikrát se mi ji podáří plácnout, ale za boha ji nemůžu udžet. Stmívá se, tak zapínám čelovku, ale už není síla.
Ráno vstávám v sedm, kůli podmínce. Ale zase podmínka nic moc, o něco lepší než večer, ale pořád je už docela teplo. Chvilku mi trvá než se zaktivuju, pak dávám pokusy, trošku vymyslím lehčejc druhej krok, a okolo osmý ráno to pošlu.Dolez festivalem, respektive Troličkou už nic neřeší. Hadí Svět 8A+. Pustilo to moc rychle na to, aby to bylo Béčko:( Byl sem sám, takže jen pro ilustraci.
Hadí Svět 8A+
 
Dál vylízám několik boulderů 7A-7C. Krasohranění 7A+ OS, Sputnik SD 7B, Gagarinův Fix 7B+ FA, Krvavý Záda 7C FA, Bobky PAna Tobiáše 7A OS, Vzali mi Můj Vajgl 7A, Foxiška 7A+, Krtek 7A.
Gagarinův Fix 7B+ FA

Už je dost vedro, tak přemýšlím co dál. Projekt na Kosmosu by neměl cenu, tak jedu do Penny a na Mortal Rock 7B do Lachova. Pěkná hranka pouští na 5.pokus. Pak už jedu do Ádru, se stoupou lezeme VII se stavěním u druhýho, napproti Bílý Růži IXb, která se bude v neděli bude točit.
V neděli to stoupa pomalu prostupuje, od druhýho jde dolů a Pítrs(kameraman) nahoru. Já si teda mezitím spáru, respektive převislej kout zkouším a pociťuju, jak jsem ve spáře temnej. Místama to jde, ale jak se má dát žába, jdu k zemi. Respekt před stoupou, hlavně, že dolezl k prvnímu bez přidanýho jištění(smyčky), protože tam mi to zrovna přišlo nejtěžší. NO sem rád, že sem si to zkusil a zjistil, že má člověk, co dohánět. Cesta je to krásná, to jo. Pak jistím, stoupa pózuje a u třetího kruhu ho v lezení střídá Šatavis. Jedu dom.



On Friday evening I go to Ostaš. I hope there will be condition but as the sun sets, it doesn’t get much colder. Nevertheless, I am trying steps in Kobra doprava project that I tried last time. I’m done with steps quickly, so I start trying. I have a few attepts, the last ones with my head-torch but I have no power left.
 In the morning I get up at seven, hoping for condition. But it’s not a big deal, a bit better than yesterday but still it’s too warn. It takes some time for me to get active, so I have some attempts and around 8 am I send it.  Hadí Svět 8A+. It was to fast to be a B.
Then I climb a few 7A-7C boulders. Krasohranění 7A+ OS, Sputnik SD 7B, Gagarinův Fix 7B+ FA, Krvavý Záda 7C FA, Bobky Pana Tobiáše 7A OS, Vzali mi Můj Vajgl 7A, Foxiška 7A+, Krtek 7A.
 It’s quite hot so I’m thinking what to do next. I go to Penny and Mortal Rock 7B to Lachov. A nice edge at 5th attempt. Then I go to Adršpach and along with Stoupa we climb VII opposite to Bílá růže IXb that will be shot on Sunday.
 On Sunday Pítrs comes with his camera. In the meantime I try a joint but feel it’s no good. Sometimes it’s fine but fall down several times. Respect to Stoupa, especially that he climbed without additional safeguarding because that's what I considered the most difficult thing. I am to happy I’ve tried it but at least I see there is still a lot to learn. But it’s a nice route, definitely. Then I am safeguarding and Stoupa and Šatavis are climbing. After that I go home.

Žádné komentáře: