neděle 25. září 2011

Ostaš, Ádr, Bor

NAtáčení na Boru odpadá, tak jedem na Ostaš, chci zkusit nějakou routu. Nejdřív jdeme zaboudřit, káčenka zkouší svůj bouldr Čert a Pankáča 5C, ale nejde to. Jdeme ke Bludnýmu Balvanu,tady už čistí Foxík chyty ve Festivalu, pozdě odpoledne to pošle. Já zkouším napřímení Campus Boardu. Chvilku ladím program, pak to pouští docela rychle. Nahazuju 7C+ SD, ze stoje 7C. Zkouším ještě Kobru doprava, to je ale už jiná klasa.

Pak jdeme do okolí Mysu dobré naděje. Koukám jestli nenarazím na nějaké 7A od Kosti, popisky z lezce si matně pamatuju, ale žádný nenacházím, tak dojdu až ke Kosmosu, tady zkouším levej nález do Světelnýho Roku. První krok je hodně těžkej, nalevačku špatná dvojprstová dírka, napravačku taky zlo, a dlouhej nátah doprava do bočáku už ze světelnýho roku, bude to chtít tření, klasa bude tak 8A+.
Pak beru matici pod Dabléra 7C a prvním posílám. Dál jdu na One Man Show 7B, v OS pokusu padám v kroku do výlezový hrany, potom co se mi trošku ulomí malej spoďák, druhým pokusem se už neulomí.

KOnečně čas na to lano. Jdeme k autu pro věci. Původně chci zkusit Slimáky, ale Foxík povídá, že tam praží slunce, že na Ahoj by bylo líp. Dávám na jeho radu a jdu k Ahoj XIa. Zkroknu to docela rychle. Pak dám dva pokusy, ale nad druhým kruhem se vždycky vysypu, dojde síla a prsty docela brečej. Navíc je teplo tak to balím. Zrovna píše Fox, že jede na Kejvmena 8A . Přidám se, Fox mi dá program, je podmínka...a posílám na Flash!! Fox má na mě evidentně pozitivní vliv. Pěknej silovej bouldr, škoda, že jich u nás není víc. Snad vyjde Rocklands! Fox je v tom taky silnej.

Je po šestý hodině, tak mě napadá zajet na Dlaňáka 7B. Byl jsem na tom už třikrát za tepla, dneska to je jiná, boule držej. Nepouští to hned, ale asi an 15 pokus to je tam.

Večer večeře v tunelu a jedem na Bor. Budík zvoní v 6:50, prsty bolej, H2O by nemělo cenu. Vstáváme teda po osmí. Jdeme k Monstru, na káťi projekt. Ten skoro prvním pokusem vyleze, pak to jde hůř a nakonec je problém vyřešenej kolenem.Klasa 5C a název \king kong baby,prej podobný boulderu Schimpanzenbaby:)

Pak jdu zkusit hranu od Vildy, kousek za Pixiebobem. Trochu to dočistím, a omáguju.

Zprvu mi to hodně nejde, nic nedrží. Po čase přicházím na správnej program a dolízám dál a dál, každej pokus je o něco lepší. Nakonec to vylezu nejdřív z oblin a pak i níž z lišt. Klasa obligátní 7C, za podmínky B+? netuším...





 We go to Ostaš, I want to try a new route. First we go bouldering, Kačenka tries Čert a pankáča 5C but doesn’t make it. We go to bludný balvan and I try Campus Board. I work on the program for a while and then it’s quite fast. I would say 7C+SD, from standing 7C. I also try Kobra but that’s a different class...
Then we move on to Mys dobré naděje. I try to find some 7A, trying to remember the instructions but I don’t find it and go until Kosmos and try going to Světelný rok from the left. It will need friction and the class will be some 8A+. 
Then I move my mat under Dablér 7C and send it at first attempt. Then One Man Show 7B, I fall down when going Os but make it for the second time.
 Finally it’s time for rope. First we want to try Slimáci but Foxík says the sun is shining there and it will be better at Ahoj. I have two attempts at Ahoj XIa but my fingers are moaning and it's hot. I send Caveman 8A on flash, it's a nice power boulder, pity there aren't many like this one. Hopefully Rocklands will come out.
 It’s after 6 o’clock, so we go to Dlaňák 7B. I had already been there three times when it was hot, but this time it’s different, very adherent. It resists for some time but after 15 attempts it’s there!
After the dinner we go to Bor. The alarm clock goes off at 6:50, our fingers are hurting, there is no point in H2O, so we get up after 8. We go to Monster, Káťa almost sends it at her first attempt. Class 5C and name King kong baby, she says it's similar to Schimpanzebaby boulder:)
Then I try an edge behind Pixiebob. At the beginning it doesn’t adhere at all but then I figure out the right program and get further and further. 7C class at condition B+? maybe.

5 komentářů:

Adam řekl(a)...

Nazdar, tak zase super výkony jako vždy. Na Boru jsme se teda pěkně minuli, byli jsme v neděli kolem ádr fitnesu a v sobotu večer jsme šli do tunelu, ale bylo tam plno, tak jsme se přesunuli do hotelu:) Co schůze, jdete zítra s Chváličem? Mě po tom víkendu sklátil nějaký bacil, tak možná přijdu jen na rum;) tak se měj a dej vědět

NOO NOO řekl(a)...

Cau Adam, tak to sme se fakt hodne minuli:) A my si v sobortu večer na Boru říkali, kde ste...Co se pokosilo? Hele zitra jeste nevim, bud pojedu ve stredu na Bor točit, takže bych nešel, a nebo pojedem až ve čtvrtek tak to bych šel;) jeste dav vedet.. Mej se

Adam řekl(a)...

no to je škoda, ale tak nevadí;) víkend byl super, dal jsem tu báseň, pak eqilibrium, čičparádu a genesis.. všechno fakt pecka. jo a ještě ádr ze stoje, tak někdy zkusím ze sedu. Však něco napíšu na net, teď se jdu vyležet... jo a ten tvůj projekt za kočkou vypadá teda hodně hustě...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
nevím přesně jaký 7A jsi myslel. Letos jsme tam udělali "Bobky pana Tobiáše"
http://nd05.jxs.cz/673/447/e3957d2075_80154316_o2.jpg

a "Vzali mi můj vajgl"

http://nd05.jxs.cz/620/576/dbd0a57a22_80154238_o2.jpg

vedle vajglu vlevo je ještě "Klidný spacák" 6A

http://nd05.jxs.cz/705/546/7f39832002_80154267_o2.jpg

Kosta

NOO NOO řekl(a)...

Díky za fotky, okolo vajglu sem teda nakonec šel, tak příště..je fajn, že tam děláte nový bouldry;)