čtvrtek 31. března 2011

Loli-X

Dneska mi odpadla cvika, bylo hezky a navíc mám v Brně auto, takže jsem se rozhodl, že někam vyjedu zalézt. Nejdřív sme byli se Štěpánem domluveni na Pekárnu, ale nakonec šel raději bušit se Sukem. Samotnému se mi na Pekárnu nechtělo, tak jsem vyrazil do Maloměřic oprášit starý projekt Loli-X. Jedná se o linku cca 7m vysokou, kam jsme kdysi se Štěpánem navrtali jeden borhák a následně Vlk navrtal tři nejtky. No a když je to takhle krátké, tak se nic jiného než bouldr ani nedá čekat.  Nejtěžší místo je asi ve čtyřech metrech, takže naštěstí ještě ne tak vysoko.

Po chvilce vymýšlím senzační program a lezu to asi trošku jinak, než to kdysi zkoušel Štěpán. Vezmu malou krysu na pravou ruku, založím patu a udělám daleký krok do dalšího malého bočáku. O tom to celé je. Klasa něco jako 10, nebo 7C+  jako bouldr. Škoda jen, že ten bezdomovec, co tam bydlí, pod skály hází bobky, takže to tam není tak romantické, jak by mohlo. Navíc je hned vedle jeskyňka, kde by byl nádherný stropový bouldr-projekt, ale tam jsou ty bobky úplně všude.

 Tak, a v sobotu do Lomnice a v neděli na Ostaš - projekt na Střecháči čeká:)


The weather was fine a seminar was cancelled and he had a car in brno, so Martin decided that he needs some climbing. The plan was to go to Pekárna with Štěpánem but he preferred other plan he had with Suk, so Martin changed his plan, too, and went to Maloměřice where his old project Loli-X was waiting. The whole  line has about 7 meters and the crux is in 4 meters.

After a while Martin invents his own strategy, different from Štěpán's earlier attempts / grabbing a hold on the righ, a heel and a long step. The grade could be like  10, or a 7C+  boulder. Pity that the homeless inhabiting the rock and a nearby cave leaves his or her shit everywhere...  

Žádné komentáře: