pondělí 28. března 2011

ČP Ústí nad Labem & Sněžník

O víkendu proběhlo druhé kolo ČP v boulderingu v Ústí nad Labem. Kvalifikace byla trošku přísnější, konala se v Harlemu, kde jsme po sobě skoro padali, teplo jak v sauně... Dal jsem všech osm bouldrů, nejvíc mě pozlobila technická pětka.

Finále se lezlo v nákupním centru hned vedle Harlemu. Profily se zdály "nic moc", ale kluci postavili hezké bouldry, tak se to mínus nakonec docela smazalo. Lidé se docela zajímali a vytvořili hezkou diváckou kulisu.

Holky měly bouldry přísné a delší měly velkou výhodu, ale tak to u holek bohužel je a je těžké postavit pro ně  "adekvátní" bouldry. Nejlíp se s nimi poprala Edit Vopatová. Bouldry v našem finále měly od každého něco, skok, mrdky, sílu....První bouldr byl pro mě chvilku záhadou a top sem pořád a pořád nemohl ukořistit, naštěstí jsem při třetím pokusu změnil program a top byl můj.




Chytil jsme "slinu" a další bouldry už šly docela snadno. Všechny jsem je zbombil na OS a vyhrál jsem!




Chválič s Nevělajzem poslali dva, Štěpán jeden, ostatní bojovali už o zóny. Večer následovala zábava, škoda, že někteří jeli dom..

Druhý den frčíme na Sněžník. Do skal jdeme jako první, musíme dřív dom. Dám něco na rozlez s Káťou, která hezky dává dvě pětky na Školce. Nejdřív jdu na Pana Patu 7B+, který chvilku trápí, hlavně start, pak jednou spadnu z hrany a nakonec tak na cca 7. pokus dávám. Docela těžké B+.

Dalším cílem je Temná Hmota 8B. Kroky šly docela rychle. Ze začátku dolézám skoro každým pokusem až do procesu, ale přehození paty na špičku mě vždycky zabrzdí. Lezačky se začnou odlepovat a síla už taky rychle odchází, takže šance na přelez stále klesá, a nakonec to vzdávám.

Ještě se rychle vydáme na Medvěda, kde potkáváme Foxíka, Benešáka a kluky z Brna. Dám si na Flash Srdce z Kamene 7B+ a Zvířátko 7B. Pošlu ještě na druhej pokus Pereze 8A - potom, co mi kluci poradí hezký program. Ale ruku na srdce, je to spíš 7C+, v porovnání s místním Stropníkem určitě. Káťa nakonec ještě zbombí rest z minula, Fifinku 5, a valíme směr Brno.




At weekend Ústí nad Labem was the town where the second round of Czech Cup in bouldering took place. The qualification was a bit more demanding than usual as the conditions were not the best ever - not enough space and consequent heat.  However, Martin climbed all the eight boulders. 

The final was in the nearby shopping centre, which meant also the shoppers being the audience who contributed to the atmosphere great deal. 

The girls' boulders were very hard and the taller people had an advantage. The best among the girls was Edit Vopatová. The guys'boulders were various, the first one being a bit of a mystery for Martin. But then he chnaged the strategy and after the initial hesitation climbed all the boulders without any difficulty and won. 
Chválič and Nevělajz sent two opf the boulders, Štěpán did only one and the rest of the participants were struggling for the zones.  

The following day the detsination was Sněžník. Martin warms with Káťa and then he goes to Pan Pata 7B+, which he climbs after a while. It's a pretty hard  7B+.

Then comes Temná Hmota 8B. The individual moves are easy and quick but the trouble is to do them all one after another. In the end Martin has to give up.

At Medvěda they meet Foxík, Benešák and the guys from Brno. Martin falshes Srdce z Kamene 7B+ and Zvířátko 7B. Then he adds Perez 8A (second attempt) - but to be honest, it's rather a 7C+. After Káťa climbs Fifinka 5, time comes to get back to Brno.

Žádné komentáře: