pátek 22. října 2010

Škrovád!

Dneska jsem využil krásného počasí a vyrazil na Škrovád. Rozlezl jsem se na Tajpanu 7A/A+, ale moc mi to nejde a pořád se mi víc a víc vrývá myšlenka, že jsem slabý. Vylezu to spodem. Přišlo mi to něco jako 7B.

Dál jdu na Sarajevo, kde čeká projekt, který lezu snad už pátý výjezd. Konečně jsou ale podmínky, jak mají být. Dlouho se to snažím nějak ojebat, ale je potřeba nebát se a z malých lišt asi ve 4 metrech naskočit na madlo. Černá Díra, klasa tak 7C, pro malé lidi  je to za víc, pro větší za míň.

Dál jdu na nové 7B - Tenzing v Penzi od Toma Moravce. Zajímavé, že jsme si téhle linky nikdy nevšimli, protože je fakt pěkná. Chvilku mě v ní trápí malé stupy, ale po chvilce to tak nachodím, že nohy skoro nejsou potřeba, a pošlu to.

Dalším takovým projektem je spojení Spoďák - Ledárna. Minule jsme to se Štěpou zkoušeli za tepla a ani jsme se v tom nehnuli. Dneska to po chvilce padne, takové poctivější 7B+. Zkoumám co dál a koukám, že Mr. Silák by šel ze sedu. A taky že šel. Přidá se tomu jeden lehký krok, problém je spíš v tom, že je člověk v té liště, ze které se dělá nejtěžší krok, tak dlouho, že mu dojde maximálka. Dávám 7C/C+, ale může to být klidně i těch C+, uvidíme.

Nakonec si říkám že by bylo fajn rozlézt si něco na příště, tak zkouším traverz "celým" Sarajevem. Je to v podstatě Detonace naopak+Vánoční traverz. Klíčové místo je v Detonaci u nástupu Mr. Siláka. Není to ani tak extra těžké,, jako když se to leze v Detonaci, tj. opačným směrem, ale člověk se musí hodně zpevnit v těle. Nakonec dám pár ostrých pokusů a vylezu to. Hurá na Vánoce 7C+/8A tr. Už se těším na zimu, až si zkusím mega těžký projekt s lanem.:)



The good weather persuaded Martin to try Škrovád. He started with Tajpan 7A/A+, however, he didn't do very well so he had to climb it from the bottom. The estimated difficulty is about 7B.

At Sarajevo he tried again the project which has already taken some five trips or so. But today there are THE conditions to do it. After overcoming the fear and jump over the crux MArtin is on the top. The name of the project is Černá Díra, its grade about 7C, the difficulty being greater for the short ones. 

Then he moved to a news by Tom Moravec 7B - Tenzing v Penzi An interesting "invisible" line (noone has noticed it, although it's very pretty). The small footholds are problem only at the beginning. 

Another project was the connection Spoďák - Ledárna. After a successful climb Martin estimates its grade as 7B+. Then he notices that he could climb Mr. Silák from sitting. And so he does. The difficulty may range from 7C to 7C+.

At the end he decides to start something new for the next trip. So he tries a travers over "whole" Sarajevo block: Detonace naopak+Vánoční traverz. The crux is at Detonace near the connection with Mr. Silák. Not relly hard, so Martin climbs it without greater difficulties: Hurá na Vánoce 7C+/8A tr

Žádné komentáře: