neděle 7. listopadu 2010

Chironico

Minulý týden jsme využili čtvrtečního volna a v pondělí frčeli do Švýcarska. Odjezd byl takový dost narychlo, škola, nakoupit jídlo, připravit věci. V osm večer přijíždějí kluci - Honza Chvála a Michal Štěpánek - a jede se. Cesta ubíhá rychle a ráno v osm už jsme na místě. Hledáme Suka, který to tam už chvíli kosí, mimochodem zbombil From Dirt Grows Flower 8C, ale nenacházíme.

Počasí bylo celý výjezd suprové - čtyři dny azuro a poslední den se zatáhlo. Na místě jsme potkali přes 20 Čechů takže bylo o zábavu postaráno.

První den jdeme tam, kde to známe - do Deliverance. Na rozlez dáme něco lehčího, což mi moc nejde, a pak jdeme na That Goes Left, původně 8A, teď 7C a po chvíli to se Štěpou dáváme. Pak se jde na rest z minula No mystery 8A/8A+, lištovačka ve skoro 45°. Začátek nátahem neudělám, tak to lezu přes mini přídrž. Když konečně udělám druhý krok, tak už to nepustím. Honza je v tom taky dost krutě, ale pořád padá nahoře. S Míšou pak jdeme na Salutad Amigos 7B+. Zaběhnu se podívat po Halířích a Zámcích, kteří mají být v 1 a 2, ale hledám marně.

Pak jdeme dál, že zkusíme někam dojít a uvidíme. Naštěstí potkáváme nějaké Němce a koukáme do průvodce. Zjišťujeme, že jsme zrovna u Souvenira 8A/A+.Chvilku vymýšlím program, pořád mi nejde do hlavy, ta dírka, nakonec na ní prdím a lezu to nátahem ze spoďáku do obliny a pak náskokem do madla. Moc pěkná silovka. Štěpa zabere do palce a je to taky doma. Blox addiction nám dneska moc nejde. Jdeme ještě na Komilatora 8A, který po chvíli a úpravě paty také pouští. Právě pata a silné prsty jsou klíčem. Večer spíme u hasičárny, kde je Suk a spol.

Další den se jde do Centrálu. Nádherný Selection door 7A na rozlez a jde se do těžších okolo. Nejdřív LA Vent Nous Portera 8A, což je docela morfo, a asi po půl hoďce mě pouští. Pro delší to může být o dost lehčí, my to lezli z obliny, pravou malá přídrž a těžké přehození nohou. Další  věcí je Serre Moi Fort 8A, takové hraní s nohama i rukama. Já to lezl přes spoďák, protože jsem nevěděl, co s nohama. Dřív to bylo A/A+, a myslím, že to sedí. Míša mezitím pošle Auto pilota 7A+/B na Flash. Pak jdeme na Pilíře 8A, asi nejlehčí 8a v Chironicu. Asi čtyřikrát spadnu nahoře, protože mi dojde síla a nemůžu to zabetonovat jako Štěpán a jít do přídrže, tak to nakonec přeskočím. Štěpa taky dává. Honza se učí. Pak jde něco kutit Míša a my běháme a koukáme, co je okolo. Nakonec jdeme na Willenberg Dach 8A, čistý strop. Těžký začátek a konec. Nakonec to už vypadá slibně, ale bohužel to nepadne. Nakonec dá Štěpa pokus ve Vitruvia manovi 7C, ale taky bez úspěchu.

Další den je rest, jdeme se kouknout na "Sukovy" kytky, proběhneme sektor 1-6 a Štěpa nakonec dá Pocket Problem 7C. Motivace na další den je ohromná. Začínáme na Pocket Problemu 7C s Chváličem a hned posíláme.  Pak se jde k No Mystery 8A/A+, kde má Honza pytel a po chvíli to tam taky pošle. Pak jdou kluci na Doctora Crimpa 7B, Štěpa s Honzou posílají a já mezitím hledám Freak Brothers. Pak se přesunujeme právě k "Freakovi" 8A+(7C+?). Dám tomu pár pokusů, ale lišta je fakt docela malá, navíc je i dneska dost teplo, takže nic. Vedle zkoušíme skok Vanila Sky 7C, Honza dá, zbytek ne. Kousek opodál je ještě jedno z nejhezčích 7B v lese, Tomahawk. Mně se podaří OS, nakonec posíláme všichni, i Míša, takže máme radost.

Dál se přesuneme k legendárnímu skokovému 7A Border Line. Hezká lištovačka se závěrečným, už docela morálovým skokem. Po chvilce dáme, kromě Míši. Další zastávkou je Blox Addiction, pytel z prvního dne 8A. Se Štěpou zapínáme bicáky a pošleme to, Honza je v tom taky dobře, ale udržení nohou, v podstatě na jedné ruce, se mu nepodaří. Míša bouchne nějaké 7A.

Pomalu jdeme zpátky, a po cestě se stavujeme ještě na ne moc lezeném Schlonziges Wiener Schmankerl 8A, ve kterém je délka opět výhodou. Každým pokusem mi jde první nátah líp a líp, až ho nakonec udělám, pak těžké vypuštění nohou a je to doma.

Poslední den si jdeme zahrát Ping pong 7B+, který pouští hned. Kluci mi říkaj, že hned vedle je nádherné 8B Second Life. Tak se na to jdu mrknout, zkroknu a prvním pokusem pošlu. Hodně lehké 8B, spíš to 8A, jak píše Adam, nebo za tu délku aspoň 8A/A+. (video - http://www.youtube.com/watch?v=HdJk8_Jzd18&feature=player_embedded)

Pak jdeme na nádherné 7C Slimline, které Honza flešne a já dám na druhý pokus. S Míšou jdu na nějaká 7A, občas to docela jde, některá ale ani nezkroknu. Dojdeme až k Senza Denti 7B/C. Klasa závisí na způsobu přelezu, ten lehčí nám nejde, tak to vylezeme tím těžším, Štěpa na Flash. Poslední zastávkou je Doctor Med-dent, respektive Teamwork. Míša pošle Doktora na první. U Teamworku přelezu skoro hned stejnojmenné 8A, malé lišty v mírném převisu, no prostě babský bouldr. Hned vedle se Štěpa namontuje do Kit Dynamitu 8A, který po chvíli taky dám. Štěpa pokusuje snad dvě hodiny, a některé pokusy jsou hodně dobré, ale bohužel nepouští. Nakonec si dám ještě lehčí verzi Teamworku za 7C a pomalu jedeme domů.
 
No mystery 8A/A+
 
                                                                     That Goes Left 7C
                                                                          Souvenir 8A/A+
                                                                    Border Line 7A
                               Second Life 8A/A+(B?)
 No Mystery 8A/A+
 Tomahawk 7B






Martin used his free time and went to Swiss Chironico together with Štěpán, Honza Chvála and Michal Štěpánek. When the came there they were for a while looking for Suk but in vain. The weather was great all the time. Blue sky for four days and the last one it darkened. They met about 20 Czech people there, too. 

On the first day they went to Deliverance where they knew it, starting with something easy and then moving to That Goes Left, originally 8A, now 7C. After a while Martin and štěpán managed to climb it. Then they go for No mystery 8A/8A+, which they had tried alst time when they were in Chironico. Martin had to find a different strategy but finally he succeeded. Honza also did very well but kept falling from the top. Martin with Míša then went to Salutad Amigos 7B+

Then they found themselves at Souvenir 8A/A+. Martin spent some time by looking for the right programme and made up the strategy that suited him, so finally he got to the top. At Komilator 8A, they had another successful climb, due to the right use of heels and strong fingers. 

The next day they went to Central. Their warm up was a beautiful boulder Selection door 7A after which they moved to LA Vent Nous Portera 8A, which took some effort but it paid off, and to Serre Moi Fort 8A, a play with hands and feet. Míša in the meantime sends Auto pilot 7A+/B Flash. Then they went to Pilíře 8A, probably the easiess 8A in Chironico. Martin fell four times as he lacks strength to hold so he jumps over it. They continue at Willenberg Dach 8A, a pure ceiling. Unfortunately they cannot climb it, so  Štěpa shots an attempt in Vitruvia man 7C, but also in vain.

The following day they have rest, so they just walk in the sectors 1-6 and Štěpa climbed Pocket Problem 7C. The motivation for the next day was great, so everybody started with Pocket Problem 7C and Martin and Chválič sent it immediately. Honza then climbed No Mystery 8A/A+, the other boys went to try Doctor Crimp 7B, and Martin was in the meantime lloking for Freak Brothers 8A+(7C+?) where eveyone followed him. However, all in vain. The next destination was Vanila Sky 7C, which only Honza managed to climb and a most beautiful 7B in the woods, Tomahawk. Martin did it OS, and in the end everyone got up.

The next stop was a jump legend 7A Border Line. Except for Míša everyone did it and then all proceeded to Blox Addiction 8A. Martin with Štěpa succeed in climbing it.  

On their way back they stop at Schlonziges Wiener Schmankerl 8A, where being tall is a great advantage. Martin improves and improves and finally he's up. 

On their last day they stopped at Ping pong 7B+, which was climbed immediately. Then Martingot the tip to check an 8B, Second Life. So he does and climbs it immediately. In his view it is rather 8A/A+. (video - http://www.youtube.com/watch?v=HdJk8_Jzd18&feature=player_embedded)

Then they went to a nice 7C Slimline, which Honza flashed and Martin climbed at the second attempt. Then he followed Míša to find some 7As and they got to Senza Denti 7B/C. The grade depnds on the way of climbing it and the boys did it in the more difficult way. The last stop was Doctor Med-dent, or Teamwork. Míša does it at the first attempt. At Teamwork Martin climbs an 8A of the same name and Štěpa started Kit Dynamit 8A, which Martin then climbed. Štěpa unfortunately did not. Before going home Martin did an easier version of Teamwork 7C as a goodbye.

Žádné komentáře: