středa 5. května 2010

"BOReček"

Dlouho nezapršelo, takže byl čas vyrazit na Bor a pozkoušet to, co bylo minule mokré. Dneska jedu sám, Andy posledně chytil 4 klíšťata a Káča musela na úřad a Michal do školy. Rozlézám se na Neonu 7A, což po pár pokusech pouští, no, trošku tvrdší, spíš klidně to plus.

Pak jdu na Motorku, prvním pokusem smahnu takové spojení z 5 minut před smrtí do Dárců orgánů, asi 7A. Pak zkouším projekt, Dárce orgánů SD. Po pár pokusech na mě kouká dírka v malíčku, po pár dalších dírka v prostředníčku, naštěstí to pak hned padlo, asi 7C. Takový šitovský bouldr, strašně těžký zved z řezavé dírky na tři prsty a na druhou ruku nějaký palec a buc do dobrého a lehkým nahoru.

Pokračuji na něco od Herbika nad trojúhelníkem, trošku vlhké, ale dá se. Pěkné fontáčovské oblinky, 6C. O pár metrů níž trápím Štěpův projekt na Poemexu, taky takový spíš trošku ošklivý bouldr, ale nesmíme se rozmazlovat. Už mám docela prolezené lezečky, tak mi moc na těch stupech, co spíš nejsou, nedrží. Potom, co udělám první krok, si pro jistotu spadnu ve výlezu, abych si ještě trošku ten zved potrénoval. Nakonec to padá, Na Ex 7B+.

Jdu dál na Řezníka - poprvé se zavěsit do projektu. No, nakonec jsem se spíš jen hodinku díval a dumal jak to, že to nejde. Ze země ty chyty pořád docela braly, ale jak jsem se do toho pověsil, no teda spíš ani nepověsil, tak to nešlo. Ale určitě je to real, tak 8B?

Ještě není úplně vedro, tak valím na H2O 8A+. Někdo tam kopal poklad nebo co, tak si dám trošku práci a zahážu díru. Potkám se tu ještě se Zozulákem a jeho bábou a chvíli kecáme. Pak dávám pokusy a zimní trénink je trošku znát, nějaký progres tam je, tak až bude podmínka, tak by mohlo pustit. Po hodince mě už ty lišty nebaví, navíc začíná prokukovat sluníčko, tak je čas na ústup. Jdu oddělat koberec na Hlídače a potom zkusit napřímit Equilibrium. Potkávám se s nějakými Poláky, kterých tu po kopci pobíhá docela dost, a zkoušíme. Ale přece jen je teplo, tak jdu se Zozulákovými k Básníkovi a po cestě dáváme něco lehčího. Nakonec se ještě stavuju na Equilibriu, trošku se ochladilo, lišty drží líp a padá to - 7C/C+. Ještě se potrápím v Herbikově bouldru napravo a jedu dom. Už se těším na léto, až sem znovu zajedeme, přibydou minimálně dva moc nádherné bouldry (teda, aspoň se očistí)!



This time Martin went to Bor alone in order to check the boulders that were wet last time. After the start at Neon 7A, he moved to Motorka block and clibed the connection between 5 minut před smrtí and Dárci orgánů, at the first attempt, the difficulty being 7A. Then he tried a project, Dárce orgánů SD. Although it cost him skin of several fingers, he finally succeeded - 7C

He continued by some stuff by Herbik, which is a bit moist but it didn't stop him. The difficulty is 6C. Martin then focused on Štěpa's project at Poemexu, a little bit ugly boulder. His shoes were quite worn off, so it was pretty difficult but finally Martin got to the top. Na Ex 7B+.

At Řezník he spent an hour by sadly watching a potentional project which he had to save for the next time - 8B?

The next stop was H2O 8A+ where Martin met Zozulákem and his girlfriend. Martin trid to climb the boulder but it started to be hot, so he gave up for today and went to  "straighten" Equilibrium. He met some Polish climbers there and started trying climbing with them. Together with the Zozuláks he moved to Básník and then to Equilibrium, again. Which was a good choice as it gave up to Martin - 7C/C+. The last stop was another boulder by Herbik and after that Martin went home.

Žádné komentáře: