pátek 13. listopadu 2009

Podzimní Ostaš

S vidinou dobré předpovědi počasí valíme s Michalem Štěpánkem na Ostaš. V Polici je sucho, ale okolo kopce se rozpíná hnusně se tvářící mlha. Rozlézáme se na Jeníkovi, ale všechno je mokré. Nejsušší je Honza málem králem, tak si to jdu zkusit zopakovat, ale přece jen je to docela vlhké.

Pokračujeme na The game 7C. Na první pohled je dírka suchá, ale na ten druhý, když se do toho pověsíme tak je dost mokrá. Přesto skoro plácám po hraně. Tak pokračujeme na Vesmír. Ten je docela suchý. Míša hezky pokusuje v Klidném Zámku 7B+, ale ve výlezu pořád padá. Já zkouším Majzlíkovic Škodnou v revíru 7B+. Po nalezení toho správného programu po pár pokusech dávám a myslím si, že by to mohlo být klidně 7B+/7C, i když je pravda, že když se nachodí Lišky v revíru, tak se docela dost zjednoduší. Pak ještě zkouším kousek vedle Strašpytlovu zkratku 7B+, taky je to trošku vlhké, hlavně madla nahoře, což mě brzdí v přelezu. Pak jde Míša na klasiky Levej a Pravej a já si zkouším Hard rock 7B, trošku morfo, ale budiž. Jdu za Michalem



Pak mrkám na Chřestýše v průvodci za 7C/C+?, je docela suchý, i když ne uplně, a tak to zkouším. Po pár pokusech to tam padá, i když nevylézám Interfací ale Exterfací, protože při nálezu do Exterface by to svádělo ojebávat Utilitou...



Pak Michal zkouší mokrý King of Jazz 7B+ a já zkouším napravo taky lehce mokrý bouldr, Louis Armstrong taky asi 7B+. Pata mě několikrát zradí, tak volím trošku silovější variantu a je to tam. Pak jdeme k Velkému Střecháči, Michal zkouší Revoluci 7A+/B, ale nepustí ho to, a tak pokračuje na Mistra Kříže 7B/B+. Já si mezitím vyběhnu pár 7áček, či spíš 6céček na Verdoňáku, nechávám bouldermatky Michalovi a jdu do sektoru D, kde dávám dvě docela těžká 7A - Pomož Si Jak Umíš a Sputnik. Pak si jdu už s bouldrmatkou zkusit krásný bouldr Hrana 150 7B, je totálně mokrý, tak dám dva trapné pokusy a jdeme od toho pryč. Poslední zastávkou je kámen Stolek Míša zkouší 7A a já napravo od toho přes čudlíčky do díry, ale jsem krátký a už ani není síla. Balíme a mažeme dom.






As the weather looks promising, Martin with Michal Štěpánek go to Ostaš. They start at Jeník but it's wet. Martin tries the dries route Honza málem králem but it's still too moist.

Then they go to The game 7C. Although it's wet, too, Martin almost hits the edge. At Vesmír stone Míša does some nice attempts in Klidný Zámek 7B+, but keeps falling. Martin tries Škodná v revíru 7B+. After finding the appropriate programme it could be about 7B+/7C. Then he goes for Strašpytlova zkratka 7B+ but it's moist. Míša tries Levej and Pravej and Martin does Hard rock 7B.

Then he checks Chřestýš in the guide it is for 7C/C+?. It looks dry, so he climbs it, although not in the usual way.

Michal then tries King of Jazz 7B+ and Martin goes for Louis Armstrong 7B+. It needs some strenghth but he finishes it successfully. At Velký Střecháč Michal tries Revoluci 7A+/B, but fails, so he goes to Mistr Kříž 7B/B+. MArtin does the two 7As at sector D: Pomož Si Jak Umíš and Sputnik. After that he tries Hrana 150 7B but it's wet so he tries twice and after trying some stuff at Stolek Míša stone they go home.

Žádné komentáře: