čtvrtek 13. srpna 2009

Místo Zillertalu do Loučovic a na Jiskru

Původní plán byl Zillertal, ale live přenos počasí od Tchoře/Majzlíků je hodně špatný a předpoveď na další dny taky. Měníme tedy plán a vyrážíme do Loučovic, boulderingové oblasti na jihu Čech. Dorážíme v neděli večer a scházíme se s Majzlíkama.

První den je na pořádné lezení vedro, ale i přesto lezeme. Rozlézám se v Lupo Biancu SD za 7A a asi po čtyřech pokusech to padá. Pak jdu na Hlavolam 7B, Štěpán mi radí, jak na to, použiju trochu hrubé síly a flešuju. Pak zkouším Pin Kód za 7C/C+, ale moc mi to nejde. Štěpán jde nakouknout do Ručiček SD 7C, a tak se přidávám. Chvilku jen sedíme pod boulderem, pak odlepíme zadek, shyb a lehký dolez. Oba dva dáváme.

Potom jdeme omrknout Jíťu a Monču, jak jim jde Runaway 7A, Jíťa zatíná bicáky a dává. Já obuju lezečky a na flash přelézám. Přesunujeme se k Zubu. Párkrát zkusíme Objetí, ale na to je vedro, takže se v tom skoro nehneme. Já se věším do Pythagora 7A(+) a onsightuju, pak ještě zkouším Aristotela nalevo za 7B, ale ten mi nejde.

Nakonec nám Štěpán ukazuje pár místních pecek a projektů a jdeme se doničit na kámen Sendvič. Tady zkoušíme nějaké to 7A a 7A+, ale marně. V 7A už přelezu to nejtěžší, ale v zeleném výlezu padám, tak na to házím bobek a jde se dolů. Cestou dolů nás chytá bouřka, a tak zalézáme do hospody.

Druhý den. V noci ještě docela sprchlo, takže na plánu je rest day. Majzlíci jedou bobovat a my objevujeme kameny na Vyšším Brodě. Při objevování nás poštípou včely, takže rychle mizíme a jedeme do Louček. Už je po poledni, tak jdeme omrknout kameny a Štěpán mi ještě ukazuje místní projekty. Koukáme, že už by něco šlo lézt, takže měníme plány a navečer se jde do skal.

Podmínky jsou trochu lepší než včera a je to znát. Rozjíždím hezkou sérii prvních pokusů Rito 7B+ Flash, Šipka 7B Flash, Břišní souboj 7A OS. Pak jdeme k Bunkru, kde po chvilce trápení dávám Luftwaffe 7A a kousek nad tím Ďáblovo Sémě 7A+. Nakonec si jdu zkusit restík ze včera, Pin Kód za 7C/C+, a hned na druhý pokus dávám.



Třetí den. Přes noc zase spadne nějaká kapka, takže podmínky zase nejsou ideální. Náš tým ještě obohacuje kameraman Peťan s přítelkyní a po poledni už razíme do kopce. Rozlézám se na Surfingu 7A (1. pokus) a Rocksurfingu 6C+ (2. pokus). Pak jdeme dál, asi na třetí pokus dávám Ploutvičku 7A. Pak zkouším Atomový útok 7C, Návraty 7B+, ale je teplo a nejde mi to. Pak si asi desetkrát přelézám Šipku 7B a čtyřikrát Rito 7B+ Peťanovi pro videjko.Pak jdeme na Dřevorubce.

Nejdříve dáváme ze stoje 7A a pak zkouším sed za 7C. Po chvilce zvedám zadek, ale padám ještě v těžkém nátahu na hranu. V dalším pokusu už držím hranu a řítím se nahoru. V posledním kroku mi vyvlajou nohy a nešťastně tak kopnu Lubovi, který mě chytá, do ruk. Cítím, že mi to lehce pomohlo, ale myslím, že i kdyby tam Luba nebyl, tak bych to madlo nepustil. V rámci čistoty přelezu do toho jdu ještě jednou, což se ukázalo jako chyba. V boulderu se cítím velice dobře a kroky dávám relativně v pohodě. Opět dolézám do posledního těžkého kroku, teď se mi ale do cesty staví samotný boulder, urve se se mnou stup (klíčová lišta - druhý chyt) a jsem zase na zemi. Teď se z boulderu stal hustě těžký projekt. Nakonec ještě lezeme nepojmenovaný boulder od Pilkyna za 7A+(na kameni 23, sektor Sendvič) a se Štěpánem a Majzlíkem dáváme. Zkoušíme ještě Objetí, ve kterém se cítím líp než minule, ale je to vlhké a navíc jsem už hodně zničený, takže ani myšlenky na přelez nejsou.

Čtvrtý den. Přes noc zase prší, takže přejíždíme na Jiskru. Rozlézáme se ve Vítězném únoru 7A+, který asi po čtyřech pokusem padá.



Zkouším Štěpánův Rohlík za 7C, ale prsty jsou proti, tak jdu vedle na Pilkynovo skokové 7B+. Skok mi jde a další kroky taky, když dolezu do topu - Kramle, tak se mnou vypadává a mně nezbývá nic jiného než to dolézt do madla nad Kramlí. Boulder tak rázem lehce ztěžkne, myslím si 7C. Pak se přesunujeme na Židovu strouhu, kde lezeme nádhernou Babočku Admirál za 7C. Mně se daří asi na třetí pokus, Štěpán ji dává chvilku po mě. Zkouším se ještě hnout v nějakem projektu, ale nic nepouští. Prsty už jsou na hadry, doděláváme se ještě v Momentu 7A+/7B a jede se domů.

Video ke stažení z Babočky Admirál 7C a 7Céčka na Jiskře tady - http://uloz.to/2289830/jiskra-0001.wmv

The original plan was to go to Zillertal but the weather forecast as well as a report of current state from Mázl family is awful so Martin and Štěpán go to Loučovice instead.

The first day is too hot to climb properly but they go climbing anyway. Martin starts with Lupo Bianco SD7A which he does at the fourth attempt. Then he goes to Hlavolam 7B, and after getting some advice from Štěpán he climbs it flash. Then he tries Pin Kód7C/C+, but he does not do very well here. Štěpán goes to have a look at Ručičky SD 7C, and Martin joins him. Both are successfull.

After that they watch Jíťa and Monča who are climbing Runway 7A Martin follows them and does another flash.Then they all move to zub where Martin tries Objetí but it's too hot for it. Martin then starts climbing on Pythagoras 7A(+) (which he climbs on sight)and Aristoteles7B.

Štěpán shows them several local projects and they go to Sendvič where they try some 7A and 7A+, but in vain. The session is finished in the pub.

The second day is the rest day. Martin and Štěpán explore the stones in Vyšší Brod during which they are bit by bees, so they quickly return. After looking at some projects they decide to change plans and go climbing in the evening.

The conditions are better than they were yesterday so Martin starts a series of the first-attempt-climbs: Rito 7B+ Flash, Šipka 7B Flash, Břišní souboj 7A OS. Then they go to Bunkr where Martin does Luftwaffe 7A and a nearby Ďáblovo Sémě 7A+. In the end he goes to try Pin Kód 7C/C+ again and at his second attempt he succeeds.

On the third day the team is enlarged with Peťan, his girlfriend and his camcorder. The conditions are worsened by the effects of the last night rain. Martin warms up at Surfing 7A (first attempt) and Rocksurfing 6C+ (second attempt). After that he climbs Ploutvička 7A and then he tries Atomový útok 7C and Návraty 7B+, but it's too hot. Peťan wants to make a video with Martin climbing so Martin does Šipka 7B (10 times) and Rito 7B+ (4 times) for his sake. Then they move to Dřevorubec.

First they climb from standing position 7A and then Martin climbs from sit 7C. At the edge he loses control over his legs for a second and kicks Luboš's hands. This slightly helps him in his ascent. He wants to do it clearly so he takes another attempt and accidentally plucks a piece of the boulder by which he creates a hard project. They (Martin, Štěpán and Luboš Mázl) climb an unnamed boulder 7A+ (on the stone number 23, in Sendvič sector) and all of them succeed.

On the fourth day it rains again so they go to Jiskra. They warm up at Vítězný únor 7A+. Martin tries Štěpán's
Rohlík7C, but the fingers protest so he goes to another boulder,7B+. Whne he gets to the top - Kramle, it falls down with him and he has to climb further. The boulder gets slightly harder - about 7C. They move to Židova strouha, where they climb a beautiful Babočka Admirál za 7C. Martin does it at the thrid attempt. The last thing is Moment 7A+/7B and then they go home.

The video of Babočky Admirál 7C and 7C at Jiskra to download... here - http://uloz.to/2289830/jiskra-0001.wmv

Žádné komentáře: