sobota 22. srpna 2009

Čistka na Ostaši + Bor 20. - 21.

Ráno vstávám v šest hodin, trošku kvůli podmínce, a v osm jsem už u Štěpána na Monstru. Lehce se rozlézám v King Kongovi a v tu ránu koukám, jak se Štěpánovi daří hezky přelézt nejtěžší místo v Duchovi 7C+, teď už to jen nepokazit a Štěpán si tak může připsat druhé opakování tohohle ukrutně silového bouldru.

Pak jdeme na Hollywood, kde chci zkusit Doktora House ze sedu. Ladím kroky a po pár pokusech se objevuju v lehkém výlezu, ale najednou chvilka nesoustředěnosti, uklouzne noha a jsem dole. Takže všechno ještě jednou a konečně jsem nahoře, takže 7C? možná lehce těžší.(video ke stažení - http://uloz.to/2336256/doktor-house-sd-0001.wmv ). Štěpa mezitím dává House klasicky ze stoje.

Pak jdeme na Vězení, okukuju projekty a pak se jde na projekt na 3d Objektu. Zkouším to zprava, zleva, nohy pod sebou, nohy nad sebou.... ale ani se v tom nehnu, ten první krok je zatraceně těžký. Poté jdeme na Pokémona, kde dělám dva nové lehké bouldery a sundávám koberec.



Už je teplo, tak to balíme a jedeme na Ostaš. Dáme Kofolu, je ještě teplo, tak se jdeme jen mrknout do skal. Na parkovišti se setkáváme s Jíťou a Lubou, kecáme a razíme s nimi do kopce.



Jíta se hezky hýbá ve Futur line 7C, já už se na to nevydržím jenom koukat, takže jdeme pro věci a jde se lézt. První zastávkou je boulder od Štěpána The power of Lion 7C. Zkouším flash, ale hned v prvním kroku padám. Na druhý pokus to tam posílám a začínám tak svoji snad nejúspěšnější sérii v přelezu těžkých bouldrů.



Jdeme pak o padesát metrů vedle na Futur Line 7C. Opět mi to Štěpán parádně vyradí a posílám to tam hned z prvního pokusu na flash. Podle mě lehké 7C, spíš 7B+/C, na chvilku zatnout bicáky, to mi jde, takže nevím.





Pak se jde na Trolličku 7C+. Opět se potkáváme s Majzlíkama, dostávám několik rad ke flashi a jdu do toho. Nejtěžší místo řeším trochu po svém, silou, pak už jen lehký výlez a flash je doma. Myslím si spíš 7C/C+. Ještě se zavěšuju do Festivalu Experimentálních Kultur za 8A, Luba mi to maximálně vyradí, zkroknu si to a na druhý pokus to posílám(video tady - http://uloz.to/2336524/festival-exp.-kultur-8a.wmv ) Dle Rešáka prý tvrdé 8A, ale já si myslím, že spíš soft., 7C+/8A. Ještě se Štěpánem zajdeme na Rajec 7B, Těžký zadek 7A, Mistr Kříže 7B+ a Don Corleone 7C, vše relativně rychle přelézáme a jde se k autu.

Další den vstáváme okolo šesté kvůli podmínce, přijíždí ještě Peťan a jde se do skal. Rozlézám se na Revoluci 7A+/B a pak už jdu na Malý střecháč. Nejprve si dolézám boulder, který mám zapytlený už nějaký ten pátek, Monster of Pop 7C. Trošku ladím, zapadám si a asi na pátý pokus se mi podaří pořádně uchopit udrolenou lištu a jsem nahoře. Pak jdu na Master of Rock, taky za 7C. Chvíli si to krokuju a pak dávám ostré pokusy, po chvilce si už naběhám začátek, ale pořád padám v poskoku do už velké pukliny.





Po asi dvaceti pokusech se mi podaří udělat těžký poskok, pak už jen madlo a lehký výlez. Myslím si, že s by tomu více slušelo 8A než 7C v provnání s ostatními bouldery, které jsem včera a dnes vylezl. Ještě si dávám na druhý pokus U-Rampu 7A a jde se trošku morálovat na kámen Stolek. Nejdříve si dávám 6C+/7A od Štěpána a Vildy.



A pak se jde na asi osmimetrovou hranu za 7B. Posílám ji hned na OS, a řekl bych, že by tomu 7A slušelo víc, možná A+ za ten morál.



Tím jsem zakončil supr polezení na Ostaši. Takže snad nějaká forma před MSJ je, i když s lanem jsem nelezl ani nepamatuju.


The article above is a report of Martin's trip to Bor and Ostaš. The session begins with a warm up at King Kong. In the mantime Martin's brother Štěpán climbs a boulder named Duch 7C+.

At Hollywood Martin tries Doktor House 7C from the sitting position. First he falls but the second attempt is more successfull. (video to download - http://uloz.to/2336256/doktor-house-sd-0001.wmv ). Štěpán climbs it from standing.

Then Martin tries his project on 3d Objekt. Although he tries his best and engages several strategies, he does not get over the first step so he does two new and easy boulders at Pokémon instead.

They move to Ostaš where they meet Jitka and Luboš Mázls.Martin's first stop is a new boulder by Štěpán The power of Lion 7C. He tries flash but falls at the very first step. At the second attempt he climbs it, however. Then follows Futur Line 7C which Martin manages to climb flash. He estimates it as 7C, or rather 7B+/C.

At Trollička 7C+ the Stráníks meet Mázls again. At the crux he uses his own ways of dealing with it (streghth) and does it flash. Martin's view concerning the difficulty is 7C/C+. Then he tries Festival Experimentálních Kultur 8A, with the advice from Luboš he climbs it at the second attempt(video is here - http://uloz.to/2336524/festival-exp.-kultur-8a.wmv ) Martin's difficulty is 7C+/8A. After that he quickly climb Rajec 7B, Těžký zadek 7A, Mistr Kříže 7B+ and Don Corleone 7C, together with Štěpán.

The next day they meet their friend Peťan and they go climbing. First Martin climbs Revoluce 7A+/B as a warm up and then they go to Malý střecháč. Martin begins with Monster of Pop 7C. After a bit of falling he makes it.Then he goes to Master of Rock7C. The beginning is OK but Martin keeps falling in a crack. Finally he wins. According to him the difficulty is rather 8A. Then he tries U-Rampa 7A for the second time and also 6C+/7A od Štěpána a Vildy at the Stolek stone. Also he climbs about eight-meter-long edge (7B or 7A/A+). That's all for now.

Žádné komentáře: