pondělí 1. března 2021

Komínky a Knockout 8B+

V neděli byli asi všichni lezci ČR ve skalách: perfektní počasí, sucho a poslední den, kdy můžeme volně cestovat. To je jedna z věcí, které na lezení miluju – volnost pohybu. Domlouvám se se Štěpánem a jedeme na Moravské písky omrknout Adamův Knockout za 8B+. Rozlezu se na hřebenovém kameni ve Zmrzlém Rameni 7C+ a Vylez 8A, je chladno a fouká, chvíli mi trvá než se aktivuji a trochu je mi smutno ze "zasykovaného" kamene, ale jinak by to tu bylo asi orvané. Pak jdu o patro níže, tam už je veseleji a se Štěpánem zkoušíme krásnou medvědici Nedostatek Zla za 8A. Po pár nálezech máme zprogramováno a vylezeno, za mě spíš 7C+

Očistím si Knockout a jdu do toho. Úvodní krok, nálet z jednoprstovky daleko do obliny, pak to popřebrat s těžkou patou – tady řeším trošku jinak než Adam – a crux ze stisku doprava do dvouprstové dírky, ze žebříku zkusím ještě závěrečný fix a jdu na pokusy. Různě padám, pata občas vypne, stisk je těžký a asi po hodině pokusů se mi daří probít se doprava do dvouprstovky. Pak už jen fix nahoru, ale tůdle nůdle, v kuse vadnu a nedofixuji. Přesto mám radost – to by mohlo vyjít! A taky že ano, po pauze dávám, mám radost.

Knockout 8B+

Pokračuji vpravo u Štěpána, přidáváme low verzi ke stávajícím boulderům a nález zprava. Pěkné lezení, perfektní trénink a celkově 4 bouldery 8A-8A+/B, video je na YouTube u Štěpána. Slunce svítí, ze skal se nám nechce, tak zase snad za tři týdny.
 
 
On Sunday it seemed that all the Czech climbers were out in the rocks. The weather was perfect and it was also the last day when we could travel without restrictions. Free movement is one of the greatest things about climbing, actually. I have a quick talk with Štěpán and together we set off for Moravské písky to check out the Knockout 8B+ boulder by Adam. I warm up with Zmrzlé Rameno 7C+ and Vylez 8A. It's cold and windy, it takes a while until I activate myself and I'm a bit sad about the quality of the rock but then I descend lower and it's much better there. Štěpán and me try Nedostatek Zla 8A. After several attempts we find a good programme and both of us finish, I'd say it's just an 7C+
 
Then I clean Knockout and I go for it. After the first move there's a jump from a fingerhole to the round structure, then a tricky heel which I deal with a bit differently than Adam, and a crux to another fingerhole. I try the final part from the ladder once more and then I start climbing for real. I keep falling, the heel is pretty tough but after a hour I get to the second fingerhole, I just need to get through the finish... and I don't, I'm too exhausted. But I'm also happy because I feel I can do this. And after a break I succeed.

I continue climbing with Štěpán, we add a low version of the current boulders and we also start from the right. What a cool climbing day it was: a good training and 4 finished boulders 8A-8A+/B in total. See the video on Štěpán's YouTube. The sun is shining and we don't want to leave at all. Hopefully we'll get there again in three weeks.

Žádné komentáře: