pondělí 25. ledna 2021

Babí lom - 8A+ Flash, 8B

V neděli razím na trénink do Brna, ale nejdříve se po rozednění potkávám na Babím lomu se Štěpánem. Půl hodinky kardia do kopce a jsme u Mládeže z Dimenze X za 8B. Pěkná převislá deska, dva úvodní kroky, odpálit to do hrany a hlavně si pohlídat nohy a nedotknout se kamene za zády, což trošku kazí dojem z lezení.

Mládež z Dimenze X 8B

Po rozehřátí a nakrokování začnu s pokusy, ale vždy se dotknu kamene, až po delším odpočinku jsem dostatečně silný na to, abych ten kyv udržel.

Mládež z Dimenze X 8B

Ještě zkoušíme nález z levé mokré hrany, pěkné kroky, kde kámen vzadu tolik nevadí – to bude pěkné, něco okolo 8A+. Máme ještě chvilku čas, tak chci zkusit Flash boulderu 8&1/3D+ za 8A+.

8&1/3D+ - 8A+ Flash

Štěpán mi to pěkně vyradí a přes malé ostré lišty se mi podaří probít hned prvním pokusem!

8&1/3D+ - 8A+ Flash


On Sunday I have a training session in Brno, but before that I meet Štěpán at Babí lom early in the morning. We enjoy half an hour of cardio walk uphill and then we finally come to the Mládež z Dimenze X 8B boulder. It's a nice overhanging slab, two moves and a move to the edge, then you must watch your feet and, this is the most important thing, you mustn't touch the rock behind your back, which is slightly annoying.

After the warm up and trying the moves I start with the serious attempts but I keep hitting the above mentioned piece of rock with my back, I need a longer rest to prevent swinging too much.

We also try startingfrom the wet edge on the left. The moves are good, the hindering rock isn't such a nuisance there and I guess it could make a nice 8A+. We still have some time left, so I want to try Flash of the 8&1/3D+ 8A+ boulder.

Štěpán gives me some pretty good advice, so I win against the small sharp ledges at the very first attempt!

Žádné komentáře: