úterý 15. října 2019

Pěkný den na Severu

Venku je krásně, tak razíme se Štěpánem na zkrácený den na Sever. Okolo osmé ranní jsme pod kopcem a začínáme na Sicarios kamenu. Rozlezu se v Muletě, lehkém 8A. V plánu je přelézt převis zprava doleva, takže nejprve dávám druhou polovinu Dej Si Lajnu 8A+ a pak jdu na prodloužení o Torero. Jeden trapný pád na začátku a druhým to hrnu a daří se propojit Torero s Dej Si Lajnu, klasa 8B by měla sedět.

Torero Extension 8B FA

Štěpán ladí různé bouldry, a tak si v mezičase tréninkově přidám Torero 8A+ a nalezu do Escobara, kde mě nepouští k přelezu zavlhlá díra ve stropě. Pokračujeme dál na Prastarou Magii, nádherné 8A, které se mi daří přelézt hned prvním pokusem na Flash. Štěpán se na Magii trochu zacyklí, a tak beru matice a jdu dál, dokud je ještě trošku chladno. Zastavuji se na Rezavých Hřebících 8A+, je to traverz v kolmáči po mikrochytech. Po chvíli je zkrokováno, ale začíná být teplo a malinké chyty mi více než tři pokusy nedovolí. Jdu dál na Playboy Mansion, jestli se něco nezměnilo, a nezměnilo, stále unreal. Poslední dněšní lezení je na projektu na Žížale - z Eboly doprava. Jeden hustotěžký krok přes ultimátní stisk zůstává záhadou. 

Project 8C?

The weather is very good so Štěpán and I go to the North. At about 8 a.m. we're under the hill and start climbing at the Sicarios rock. I warm up with an easy Muleta 8A boulder. Then I plan to climb the overhang from the right to the left, so first I climb the second half of Dej Si Lajnu 8A+ and then I link it to Torero. There's one embarassing fall but then I push really hard and the link of Torero and Dej Si Lajnu is done. I guess that it could be an 8B.

Štěpán works on several boulders so in the meantime I climb Torero 8A+ and start Escobar where I'm stopped by a moist hole in the ceiling. We continue to Prastará Magie, a beautiful 8A which I finish right at the first attempt, Flash. Štěpán gets a bit stuck at Magie so I take the mats and move before the weather gets too hot. I stop at Rezavé Hřebíky 8A+, a vertical traverse with tiny holds. I try the moves and it goes well, but soon it's hot and the small holds only allow about three attempts. I check Playboy Mansion but it's still as unreal as usual. Last thing today is the project at Žížala - a climb from Ebola to the right. One super cruel move with a pinch is still a mystery to me, though...

Žádné komentáře: