pondělí 27. srpna 2018

Boulderzávody Teplice nad Metují - 1.místo

Závody v Teplicích jsou vždy speciální díky své atmosféře, atmosféře festivalu, prostředí a divácké kulise a i letos pro mne byly zatím nej závodem roku! Původně se mělo jednat o další kolo Českého poháru, ale do hry vstoupila "politika", takže nakonec závod proběhl čistě v režii Českého sportovního lezení a možná proto byl nakonec ještě lepší. 

Boulderzávody teplice nad Metují

Kvalifikace probíhá v poklidu, nezačínám nejlépe, když si jako první boulder vybírám spáru. Ruce se mi do spáry nevlezou, jak by bylo potřeba, a vysázím tam dva pokusy navíc. Zbytek boulderů posekám na Flash a po půl hodině je hotovo. Odpoledne nasávám atmosféru festivalu a těším se na finále, které je za rok jenom jedno.

Boulderzávody Teplice nad Metují

Finálové bouldery jsou v lehčím duchu a především Roman Kučera mě tentokrát dostává pod tlak tím, že vyleze všechny čtyry bouldery, a vím, že pro vítězství musím taky vše topovat. Zkoncentruji se a dávám vše na Flash. Velkou radost mi dělá především koordinačně-balanční jednička v kolmici, dvojka a trojka jsou o síle, to si pohlídám, a čtyřka je možná až příliš lehká. Finále v Teplicích je vždy krásný zážitek, díky boulderzávodům za závod!

Tentokrát žádný večírek – domů a trénovat dál na MS v Innsbrucku, které nás čeká za 14 dní!

Neděle ráno

The competitions in Teplice are always special thanks to their atmosphere, the atmosphere of the festival, the place and audience, and as for me it was the best competition of this year so far! Originally it was supposed to be included in the Czech Cup but due to some "political" issues it was in the end solely the business of the Czech sport climbing and maybe this made it even better.

The qualification is quite peaceful, though I don't start very well, picking a crack as my first boulder. I can't stuck my fingers into the crack properly and need two more attempts. But I flash the rest of the boulders and in half an hour I'm done. In the afternoon I enjoy the vibe of the festival and I'm looking forward to the final.

The final boulders aren't much hard and Roman Kučera puts me under pressure as he climbs all the four boulders and I know that I have to get four tops if I want to win. I focus and manage to flash everything. I'm particularly happy about the first boulder - a vertical that requires coordination and balance. The second and third boulders are power climbs and the fourth boulder seems maybe a little bit too easy. The finals in Teplice are always amazing experience, thanks a lot for this competition!

This time there's no party for me as I must get home and continue training for the World Championship taking place in Innsbruck in two weeks!

Žádné komentáře: