pondělí 15. ledna 2018

Víkend na severu - několik 8A-B/+

Mezi tréninkovými dávkami jsme o víkendu s Kačkou vyrazili na sever, je tam spousta nových boulderů, které je potřeba zrevidovat, a také staré klasiky. Po pátečních peripetiích se Sharanem to vypadá, že nikam nevyrazíme, naštěstí si můžeme půjčit náhradu a v sobotu po obědě dorážíme na německou stranu Labských pískovců. Bohužel je vysoká vlhkost a chyty v jeskyni jsou více či méně zavlhlé. Na rozlez se proběhnu Sprintem za 7C+ a pak jdeme se Štěpánem pokoušet krásnou linii Ion 8B. Pomalu přicházíme na betu, ale poté, co se se mnou ulomí jeden z chytů, raději utíkáme.

Ion 8B

Přesouváme se pod Kosmodrom, který lezeme bez vysekané díry. Štěpán posílá rychle, já zkusím marný flash a po dalších třech pokusech přidávám přelez, vidíme to spíše na 8A/+

Kosmodrom 8A

Zkusíme i vedlejší Bajnokur za 8A+, ale přes úzkou dvouprstovou dírku se nám nedaří dostat. Já ještě naběhnu do spojení Plastikmana a Sprintu - tedy TNT za 8B. Plastikmana jsem vylezl před několika lety, teď si ho pár pokusy zopakuji a prvním ostrým pokusem se mi podaří projít celým boulderem. 

TNT 8B

V podvečer se ještě přesuneme do Hřenska, kde chvíli potrápíme parádní novinku Heartbeat 8B.

Heartbeat 8B

V neděli jedu brzo ráno na sólo misi na Modřín, chci okouknout novinku Annu za 8B/+, konečně je krásně sucho a modro. Po asi dvou hodinách se mi podaří vše rozklíčovat a propojit, přijde mi to nějaké lehké a ověřuji s prvopřelezcem, zda jsem to lezl správně. Přesto se mi 8B+ zdá docela přestřel? 

Anna 8B/+?

Přejíždíme do Labáku na Heartbeat. Lehká opakovačka kroků, první pokus smeká pata, druhým pokusem dolézám do Topu. Krásné kroky! Kačka se taky pohne v lehčích boulderech nalevo.


Heartbeatem proběhnu tréninkově ještě jednou, zkusím projekt v pravé části stěnky a ladím Život ve Strachu 8A/+, prsty jsou už pomalu na kaši a energie už taky moc není. Let's go home.

Heartbeat 8B

Co přinese rok 2018?

Between the trainings, Kačka and me went to the North. There are many new boulders to check out, as well as the good old ones. After some trouble with our Sharan it seems we're not going anywhere, fortunately we can borrow another car and on Saturday morning we arrive to the German side of Labské pískovce. The air is pretty moist and so are the holds in the cave - too bad. As a warm up I run through Sprint 7C+ and after that I go to try a beautiful Ion 8B line with Štěpán. Slowly we figure out the beta but after I break off one of the holds we must flee.

So we move under Kosmodrom, which we climb without using the carved hole. Štěpán sends it quickly, I try a hopeless flash and finish after three more attempts. In our view it is more likely an 8A/+.

We also try Bajnokur 8A+, but we can't get over the narrow fingerhole. Then I go for TNT - an 8B connection of Plastikman and Sprint. I climbed Plastikman few years ago, so I repeat it and at the fist serious attempt I manage to climb the whole boulder.

In the evening we move to Hřensko and try another new boulder - Heartbeat 8B.

On Sunday morning I do a solo mission at Modřín, I want to check out the new Anna 8B/+ boulder. Finally the sky is blue and the weather dry. After about two hours I figure it all out and it seems somehow too easy. I contact the first finisher to make sure I was doing it right. Well, an 8B+ seems a bit of an overkill to me...

We drive to Labák to do Heartbeat. I repeat the moves, at the first attempt my heel slips but the second one is sucessful. Cool moves! Kačka also makes progress in some easier boulders on the left.

I climb Heartbeat once again, as a training, I also try the project on the right side of the wall and work on Život ve Strachu 8A/+, but my fingers are getting devastated and power is gone so it's time to get back home.

1 komentář:

Džangli řekl(a)...

Čus Marťas. Gratulace k Heartbeatu,prošel ses v tom nechutně. :D Hele jen bacha na ty videa a fotky na netu. Je to v zakázaným,tak ať nám to chvíli vydrží. Díky a měj se. Džangli