pondělí 8. srpna 2016

ČP Pardubice - 4th win

Boulderfamily for Olympic Games

Netradičně v neděli se konal čtvrtý závod Českého poháru v boulderingu, tentokrát skoro na domácí půdě, v Pardubicích. Stěna je umístěna v rámci olympijského parku, atmosféra olympiády dýchá, pěkné počasí a celkem dost diváků. V kvalifikaci dávám 4t4p, oříškem, který nerozlousknu, je technický kolmáč, dávám asi 15 pokusů a nechávám tam dost sil, úvodní náskok zvládnu vždy, ale následně se vypinožit na dvě struktury mi nejde ani zleva ani zprava. Čtyři borci kolmáč zvládnou, pro mě tedy 5. místo v kvaldě.

 Rozhodující dvojka

Vypečenej kolmáč

V utaženém finále holek vyhrává Eliška Vlčková, i když pohledově je na tom nejlíp Edita Vopatová, ale pády pod topem se v boulderingu moc nepočítají. Naše finále začíná kolmáčem, druhým pokusem dávám a to mě hodně uklidňuje, zbytek boulderů už vede v mírném převisu, vše se mi daří prvním, respektive druhým pokusem poslat, pro mě letos asi nejjednodušší vítězství. Druhý je Štěpán a pak Olda Klapal se dvěma topy.

 Finále 1

  Finále 2

  Finále 3

  Finále 4

Vítězové

A ve čtvrtek mě čeká poslední Svěťák v Mnichově, snad se bude dařit stejně jako tady v Pardubicích.

The fourth round of Czech Cup in bouldering took place in Pardubice, unusually on Sunday. The wall is placed within the Olympic park and one can really feel the olympic vibe. The weather is good and the audience numerous. During the qualification I score 4t4p, the only brainer I don't figure out is a technical vertical which I try 15 times. It's exhausting, the initial jump is ok, but the following two structures are impossible to overcome for me, doesn't matter whether I try it from the left or the right. Four guys do climb this boulder, so I'm fifth in the qualification.

In the thrilling final of the women's category Eliška Vlčková wins even though Edita Vopatová's performance looks better at the first look. Unfortunately, the falls from under the top don't count. Men's final starts with a vertical which I climb at the second attempt. The rest of the boulders are slightly overhnaging and I manage to finish in one or two attempts which makes me the winner. It's probably this year's easiest win for me. Štěpán ends up second and Olda Klapal with his two tops is third.

On Thursday I'll go to the last World Cup in München, and I hope I'll be doing as good as here in Pardubice.

Žádné komentáře: