pátek 20. listopadu 2015

Příběh o dvou světech 8C

Nastal čas podzimu, teplota klesá a to byl ten pravý čas vyrazit do Švýcarska. Výjezd byl tentokrát trošku odlišný a to v tom, že se nejen lezlo, ale také hodně natáčelo a fotilo, s kluky od On_Off productions a Lukášem Bíbou a to pro připravovaný snímek, který bude mít premiéru příští rok.

Výjezd začínáme s Kačkou po vlastní ose a setkáváme se se Štěpánem v Sustenpassu. Krásný chladný den přinesl rychlo přelez Gepresster Hase 8B+, dříve dokonce 8C! Jedná se o přidání 3 kroků do boulderu Kein Schneehansen, který jsem již lezl loni. Zprogramuju nové kroky, zopáknu ty staré a hned prvním ostrým pokusem jsem nahoře, cítím mega sílu, a že B+? pociťově dneska na úrovni 8A+?, ale to je bouldering.. Ke kameni dochází i Martin Keller, který dá jeden pokus ve svém 5ti letém projektu, padá u konce, ale to prý už dlouho…Štěpán pěkně šlape v Kein Schneehansen, ale maličko chybí.

Gepresster Hase 8B+

Přespíme a jedeme do Cresciana, v údolí je výrazně tepleji, k večeru se dá trošku hýbat, jdu omrknout boulder The Dagger 8B/B+, zkusím si kroky, ale v teple to na kusovku není.

The Dagger 8B/B+

Následuje rest day v Bellinzoně, další den zvoní budík v 5:30, jede se brzy ráno na podmínku. Ta není žádná slavná, ale v Daggerovi se daří a po pár pokusech jsem navcholu. Hned se pod boulder posadím a ladím kroky The Story of 2 Worlds 8C, přidání třech kroků okolo 8A+/B do Daggera. Začíná se oteplovat a poměrně těžce krokuji úvodní pasáž,  program je více méně jasnej a tak nechávám Story na lepší podmínku. Odpoledne nalézám ještě do Extréme Ironing 8A/A+ a Confessions 8B, Ironing padá třetím pokusem a Confession se daří připravit na další dny. Kluci buší v Hanibal Lektorovi, Štěpán dává taky Ironing a Kačka leze jedno 6A+, kde se mi trošku odřeJ

Extreme Ironing 8A/A+

Kačka v 6A

Následuje další rest day, ochlazení nepřichází a tak padá volba na Brione a Vecchio Leone 8B. Rozlez proběhne ve vedlejším Ponku 8A, Štěpán má velmi blízko k Flashi, po chvíli oba dáváme. Vecchio nejprve prolézá Štěpán, radí kroky a jdu do Fleše, v něm se mně daří se probít až za klíčový krok za stisk, poté ale smeká noha a jsem na zemi. Druhým pokusem si přelez pohlídám, škoda Fleše! Štěpán je v tom taky dobře, kluci ladí Molunka a Kačka udělá FA.

Vecchio Leone 8B

Další den ranní útok na Story, ale už z rána je celkem teplo, okolo 10 stupňů a to je moc, pár nálezů je dobrých, ale přelez daleko. Aspoň se učím kroky, posiluju sebevědomí a přicházím na pár vylepšováků. Odpoledne opalovačka, Kačka dává 6A.

Brione

Další den je takovej poloviční rest, fotíme a odpoledne jedeme do Cresciana. Kačka zkouší pár lehčích boulderů, ale nic nepouští. Já se navečer věsím nejprve do La Boule, kde se mně nedaří udělat vysoké zvednutí nohy a pak ladím Confessions. K večeru je už chladněji a můžu si hned dovolit více, těžké je nahodit levou patu k ruce, jak se mně to jednou povede už nepadám.
Předposlední den volím rest, protože na poslední den hlásí ranní podmínku, sázka na úterý se vyplácí. Zase vstáváme brzy a po 7 ranní jsme u Story. Opakuju kroky, dnes konečně chladno a po chvíli jdu na ostrý pokusy. Úvodní pasáž je najednou snažší a téměř pokaždé se mně daří našáhnout nástupový chyt Daggera, tam párkrát spadnu, tak přicházím na další malou vychytávku a zase jsou obtíže o trošku menší. Dál se mně podaří párkrát dolézt do kroků Daggera, ale vždy je něco špatně, buď sklouzne špička a nebo nejdu úvod na tolik komfortně, aby vydržela síla a dojde mně. Pomalu už se vzdávám, ale Kačka mně motivuje a v jednom snad z posledních pokusů dolézám navrchol. Krásný pocity, ta dřina a čas stál za to!  8Cejdo nakonec asi spíše softové, být podmínka možná by přelez byl rychlejší, ale progres a práce víceméně na jednom projektu mě bavila a v koutku duše jsem v přelez doufal..
Balíme saky paky a razíme domů, po cestě dáváme zastávku v Magic Woodu, najednou se cítím skoro čerstvém a nejsem daleko k přelezu Il Trill 8B+, nicméně čas nás tlačí a tak razíme domů.

Il Trill 8B+

Videa a fotky z tripu checkujte na https://www.facebook.com/onoffproduction/?fref=ts a https://instagram.com/lukasbiba/ . Ze spolupráce s On_ Off productions jsem nadšený a myslím si, že výsledek bude stát za to!

Péče je důležitá

Na závěr poděkování Kačence za ranní vstávání a podporuJ


Ranní Cresciano


Autumn is here, the temperature is dropping, so it's the right time to go to Switzerland. The trip was a bit different this time because it was not only about climbing but also a lot about filming and taking photos with guys from On_Off productions and Lukáš Bíba for a film to be premiered the next year.

We meet up with Štěpán in Sustenpass and I start with a quick climb of Gepresster Hase 8B+, previously even 8C! It's an addition of 3 steps to Kein Schneehansen, which I climbed already last year. I make a program for new steps, revise the old ones and I make it to the very top at my first attempt, I feel really strong, and feeling an 8B+ as an 8A+ today, well, that's bouldering. 

The following day we go to Cresciano, it's much warmer. I have a look at The Dagger 8B/B+, try the steps but it's mission impossible in such temperature. 

We continue with a rest day in Bellinzona. The following day the alarm clock goes off at 5:30, we are up for good morning conditions. They are not excellent but I send Dagger. I follow up with fine tuning steps of The Story of 2 Worlds 8C, an addition of three steps around 8A+/B to Dagger. But it's getting warmer adn the initial steps difficult, so I leave Story for better conditions. In the afternoon I try Extreme Ironing 8A/A+ and Confessions 8B, sending Extreme Ironing at my third attempt and preparing Confessions for the following days. 

This is followed by another rest day, colder temperatures are not coming, so we decide to go to Brione and Vecchio Leone 8B. Štěpán is the first to go through Vecchio, he advises steps so I go for a Flash, make to the key step behind the grip but afterwards my foot slides and I am on the floor. I make sure to get it right the next time but too bad it wasn't a Flash!

The next morning I am up to attack Story but it has been warm since the very morning, around 10 degrees, which is too much. At least I work on learning the steps. 

The next day is more relaxed, we take some photos and go to Cresciano. When the evening approaches, I try La Boule and work on Confessions. When it gets colder, I can do more and do not fall any more. 

Video from Confessions: http://www.epictv.com/media/uservideo/confessions-8b-martin-stranik/603848


I opt for rest for the next-to-last day becase the forecast announced good conditions for the last day, and it pays off. We get up early again and get to Story before 7 am. It's much better now that's colder. I have some attemps but keep falling. I want to give up but Katka keeps cheering, which motivates me and in one of my last attempts I make it to the top. It feels great, the hard work and the time were worth it!


Video: http://www.epictv.com/videos/film-makers/on-off-productionss-epic-series/603879

We pack up and are off home. We stop in Magic Wood on the way, suddenly I feel refreshed and I am not far from sending Il Trill 8B+ but it's time to go home. 

Have a look at https://www.facebook.com/onoffproduction/?fref=ts a https://instagram.com/lukasbiba/ for photos and videos. I am really enthusiastic about the cooperation with On_Off productions and I think the result will be awesome!

Finally, I want to thank Kačka for getting up in the morning and for her support.

Žádné komentáře: