neděle 9. června 2013

Léto je tady - Ostaš

Je třeba si na chvilku odpočinout od učení a tak jsem s Kačkou vyrazil nejprve na Bor. Při výšlapu do kopce je jasné, že moc kamenů suchých nebude a záhy se přesvědčujeme, že žádný kámen není ani trošku suchý a tak to otáčíme a přejíždíme na Ostaš. Potkáváme Mařku s Kačou a hned razíme ke kamenu Péťův. Káťa zkouší Čerta a Pankáču, ale jako vždy je boulder dost vlhkej. Já si zkusím Posledníčka za 7A a po pár pokusech i přes to že všechny chyty jsou hodně vlhký tak vylézám. Jdeme na paseku, kde potkáváme další bandu boulderistů. Doufal jsem, že tady to trošku půjde, ale není to o moc lepší než v lese. Takže pokračujeme, káťa zkusí 6A+ na Velkým Střecháči a já jeden projekt na Verdoňáku. Je poměrně vedro a oblý lišty jsou proti přelezu.

Projekt 7C-8A?

Během zkoušení se všude v dáli ozývají hromy, jak později zjišťuju, OStaš byla asi jediným místem, kterému se bouřky vyhnuly.


Pokračujeme dál do sektoru D na kámen Přidavač. Já si vylezu Bezednou Míchačku 6C+/7A OS a Kačka krásně vyběhne Zedníka Roku 2009 za 6B+. Z 6A slušnej poskok :) 

Kačka a Zedník ROku 2009 6B+


Jdeme dál až do posledního sektoru E. Prvním pokusem vylezu Krásu Nesmírnou za 7A, opravdová 5ti metrová nádhera. Naproti koukám po traverzovým projektu s pracovním názvem Olympic Dream. Nakonec v tom trávím necelou hodinu a nechám tam hodně kůže. Klasu nahazuju 7C, přeci jen bylo to trošku vlhký. 

Olympic Dream 7C FA

NA závěr dne si ještě vylezu Viléma z Jetele 7A, okoukneme pár bouldrů na příště a jedeme dom.

P.S: zapoměli jsme u Bazénu průvodce, případného nálezce odměníme:)



Ostaš: The summer's here.

I needed a break from learning so I and Kačka went to Bor. Going up the hill, it was pretty clear to us that much dry places were not to be expected. Soon after that, we realised it was exactly so. That's why we decided to go back to Ostaš instead. We met Mařka on the way and then we immediately went for Péťův rock. Káťa was trying Čert a Pankáča but the boulder was too wet (as always). I wanted to try Posledníček (7A) and managed to send it despite all those moist holds. Then we met another bunch of boulder guys at a nearby glade. The situation there was not much better than in the woods, though. So we went on. Káťa tried Velký Střecháč (6A+) and I occupied myself with a project at Verdoňák. It was quite hot and the round bulges did not help much.

In the course of the workout, we could heard faraway thunders. As I realised later, Ostaš was the only place around not hit by the storms.

Then we went on to Sector D -- Přidavač rock. I climbed up Bezedná míchačka (6C+/7A, OS), and Kačka excelled at Zedník roku 2009 (6B+). What an improvement from her last 6A! 

Moving on to the last Sector E, my first thing to climb was a 5-meter beauty called Krása nesmírná (7A). Then I noticed a traverse project with a working title Olympic dream located just opposite. I spent an hour there and left a lot if my skin on it. The class might be 7C - it was a little moist after all. 

At the end of the day, I also climbed up Vilém z Jetele (7A), checked a few other boulders, and went home.

PS: We forgot the guide near Bazén - a reward for a founder is a sure thing.

3 komentáře:

Momo řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Adam řekl(a)...

čus, co bys řekl svým zkušeným okem na Bor - uschne do dalšího víkendu?
Jinak - ať jde učení. Aspoň tě nemusí štvát, že musíš sedět doma, to lezení ve vedrech je stejně na hovno:)

NOO NOO řekl(a)...

JO, ani mě to tolik neštve, pořád prší a když ne tak je vedro;) s Borem nevím, teĎ má být 3 dny krásně, nicméně to bylo i teď před víkendem a i ta Ostaš byla dost špatná..:-/ možná lepší jet na sever, ale těch 25°C co hlásí..bazén a kampus asi volba;) pekelný počasí