neděle 25. listopadu 2012

Mejcup 2012



Tak se rok s rokem sešel a zase jsme vstávali v sobotu o šestej, abychom byli jedni z prvních na Rajčeti. Kvalifikační kolo bylo trefený obtížností skvěle, mě se podařilo vylézt všechny s pěti opravami, což mi zajistilo druhý postupový místo. Kačka taky závodila, ale ještě prý musí trošku potrénovat, aby to bylo na finále:) Odpoledne strávíme ve společnosti Honzy Chvály, kterej předvedl svoje umění v kuchyni a Peti Klímy. Večerní finále bab mě osobně příliš nebavilo, nicméně vyhrála Peťa Růžičková před Nelly Kudrovou. Následně jsme pokřtili nový kalendář a šlo se na věc. Jdeme od boulderu k boulderu a v každým nějakej skok, obliny, madla. Všechno mi sedlo a kromě jednoho zaváhání na nástupu vše pošlu na první. Postupně odpadává nejhorší a na poslední pětku jdeme ve třech. Ta vede na bombastický kouli visící ze stropu od Aixáků. Na začátku se shybuje, bohužel si nepohlídám nohu a trochu štrejchnu o matici, Kozel řve ať lezu dál, ale mě to nedá a jdu dolů. Musíme být poctivý. Pokus byl jen jeden, na předešlý výkony v bouldrech se nebralo ohled a tak jsem víceméně daroval Maťovi Švubovi druhý místo a já skončil třetí. Adam nezaváhal ani v jednom z bouldrů a s lehkostí si dokráčel pro první místo. Večer strávíme ve společnosti skvělých lidí a společensky unaveni se před druhou vypotácíme z Flédy.





Závod skvělej jako pokaždý, systém finále, kterej byl nastolenej nemusí být tolik reprezentativní jako klasika, na druhou stranu pro všechny jsou podmínky stejný. Letos mi přišlo, že vázla organizace, mi finalisti jsem nevěděli co, kdy, kde, na věčný čekání na kapely jsme už možná zvyklí. 

PS: byl to letos nejlepší závod sezóny? Ani nevím, možná Husky X?




Mejcup 2012


So, another year was over so we once again got up on Saturday at six to be among the first on Rajče. Qualifying round difficulty level was hit just right. I managed to climb up everything with five corrections which guaranteed me the second place with advancing to the finals. Kačka took part in the competition as well but she must train a little before being able to advance next time :-) We spent the afternoon in the company of Peťa Klíma and Honza Chvála who showed off his skills in the kitchen. I did not enjoy women's finals in the evening that much. Nevertheless, Peťa Růžičková won, Nelly Kudrová was the second. Subsequently we christened the new calendar and then we went for it. We were passing from boulder to boulder. There was a sort of leap, bulge, or handle at each piece. All of them suited me well. Except of one slip-up at the beginning, I sent everything at the first attempt. People were gradually falling away. Last three racers were left for the final Five. It featured a spectacular sphere hanging from the ceiling. There was a pull-up at the beginning. My foot slipped up so I slightly touched the nut. Kozel shouted at me to go on but I couldn't and gave it in. We must play fair. There was just one attempt, the previous climbings were not taken into account so I basically gave the 2nd place to Maťo Švub. I myself ended up the 3rd. Adam did not miss out a single thing so he gracefully won the 1st place. We spent the evening with some nice people. Tired and tipsy, we left Fléda club before 2 o'clock in the morning.

The competition was great as every time. The final round system introduced might not have been as representative as the classic way. On the other hand, the conditions were the same for everyone. This year I found it that the organisation was not that smooth - the climbers in the final round were a little confused.

PS: Was that the best race of the year? I don't know, what about Husky X?

18 komentářů:

Štěpa řekl(a)...

U mě celkově vyhrál Husky X!

Jirous řekl(a)...

Zdarec Martine, ani jsem neviděl co se stalo, prostě jsi se na kouli neobjevil a u mě máš mega velký plus za fair play!
Český závody u mě letos určitě vyhrává Husky X

Štěpa řekl(a)...

To štrejchnutí bylo hrozně malý a vlastně nemělo vůbec žádný vliv na další pohyb, jo kdyby takle poctivý byly všichni:) Jinak tento systém mně nepřišel dobrej a jako divák jsem nebyl nadšenej z davového šílenství při přesouvání na další boulder...

kuba stambachr řekl(a)...

Ja jsem poprve videl ten novy system letos a nebylo to nic moc. Ty baby se strasne tahly, 3krat sundavali chyty, i kdyz je mohli rozradit na pokusy...Martine, super vykon, jsi frajer, ze si nelezl dal, ale mel jsi poslechnout Kozla, bylo by to zajimavejsi...V tenise kdyz das podani o sit, tak mas taky jeste jeden pokus:)

NOO NOO řekl(a)...

Šlo o to, že jsem si štrejchnul o matici, nijak zvlᚍ, ale cítil jsem to. JSem pako, že jsem si to nepohlídal, ale v tu chvíli mě vůbec nenapadlo, že bych si mohl štrechnout. Nebyl to nijak hrdinskej čin, takhle by to měli brát všichni. A nejen na závodech, ale i na skalách by se měla dodržovat nějaká etika, občas se až člověk diví co je bráno tak, jakože je to v pořádku.

Adam řekl(a)...

Přesně tak, člověk by to měl mít zažité automaticky... štrejchnu, jdu dolů a je jedno, jestli jsem na na bouldrech, na mistrovství světa, nebo na závodech v horní dolní... Sice, finále tím trochu utrpělo, přece jen bys toho Adama potrápil (aspoň trochu:). Jinak formát bych ponechal, minulý rok to bylo divácky parádní a systém byl stejný. Teď to jak u holek, tak u chlapů trochu nesedlo, ale i tak, jedny z nejlepších závodů u nás...

Mr. Mejcuppucini řekl(a)...

O tom strejchnuti sem se dovedel az ted...cumim a smekam! Velika krasa.... dik

Anonymní řekl(a)...

System finale mi prijde lepsi klasickej, dostat se do finale, tak by me zamrzelo, kdybych si zalezl jen na jednom bouldru, kdyz vidim, jak vyborna atmoska tam je...z divackyho hlediska mi to prijde trochu chaoticky, komentator zadne info nedaval (alespon ne zadne uzitecne), takze trochu tapani o aktualnim deni a poradi....pokud si Martas strejchl a nemelo to absolutne zadny vliv na dalsi krok jak pise Stepa, tak bych v tom nevidel zadny podvod, Mejcup je show, nejsou zde zadne body, zadne zavratne ceny ani nic podobneho, takze to urcite nikoho nedrtilo (mozna jen tebe:) )...my divaci chceme videt ukazku nejlepsich lezcu v zavode a jejich umeni a porovnani, coz melo gradovat v "superfinale" - skoda, etika je urcite dulezita, ale mela by se dodrzovat v rozumne mire a ne ji hrotit az za hrob nekam do absurdna (netvrdim, ze je to zrovna tento pripad), ale estli citis, ze si udelal dobre, tak neni co resit...kazdopadne druhej flek mel bejt tvuj :)

Petan Handlir

Anonymní řekl(a)...

Marťo teda klobouk dolů, jak jsem si to tu přečetla! I když letos za mě "rozhodcování" díky narození malé vzal Jura Čermák, jsem ráda, že jsou lidi jako ty - z loňských ročníků bych mohla vyprávět co vše se na mě snášelo už jen kvůli kvalifikacím:-)
A všechny chyby dobré říct nebo napsat jak si udělal, do příště se budem snažit vychytat;-)
Káča

Miki řekl(a)...

Díky za shrnutí a velkej respekt za ten fair play!

Ondra řekl(a)...

respekt

Anonymní řekl(a)...



Feel free tо surf tо my website - tantric massage London services
Also visit my website ... try tantra london

Anonymní řekl(a)...



Fеel free tο visit my ωеb-site ::
erotic massage open 7 days a week
Feel free to surf my web site ... tantra london

Anonymní řekl(a)...

better tools and standards to name B12 deficiencies are movement an hypersensitive
urticaria are salmon, cod, Tunny, freshwater
bass, sardines, trout and swordfish, according to Beyond
Allergy. A todo el mundo no le afecta por igual, habiendo personas
a las que that can trigger urticaria1. AntihistaminesThis is a dermatitis
and some tips to consider with this 'dour painful sensation'.
pickings little showers, staying cool, and tension in
your life-time may aid; a Knead, cup of herbal tea
tea or aromatherapy mightiness be the do.

Here is my web-site: stress hives treatment
Also see my web page - cause of urticaria

aryan řekl(a)...

love this artical thanks for sharing

Anonymní řekl(a)...

While it is important to spend time as a family, it is equally, if not more, important to spend time as a couple. These elastic tissues are referred as round ligaments and ensure that the uterus remains in its proper position and does not get displaced from its normal position.
http://pregnancyhelper.in/societal-pressure.html

Anonymní řekl(a)...

I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice,
keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Cheers

Also visit my blog ... website

Anonymní řekl(a)...

helpful information It also reimburses you for the purchase price of your dog (up to policy limits) if your pet dies as a result of an accident. When your healthcare demands and family dynamics transform, your health insurance must be altered in order to meet individuals needs.