pondělí 22. srpna 2011

Kutná Hora a okolí



Jak už to tak bejvá, před víkendem se udělá ošklivo, takže plánovanej Bor vzdáváme. Napadá mě vyrazit do Kutný Hory, že bych to ukázal Štěpánovi a hlavně jsem se chtěl podívat na převis u Doudolova mlýna. Začínáme v Miskovickém lomu. Opakuju si tři místní bouldry, 7B,7B+ a dvakrát 7C. Štěpán dává a s navrženou klasou souhlasí.
Miskovický lom

Štěpán v Oblaka Dabraka 7B+

Dál jedeme přímo do Kutný hory na Čertovu skálu. A zase si opakuju 7B a druhým pokusem mi uklouzne noha v 8A(viz video). Štěpán pošle 7B z první.

 
Otvírání Studánek 8A

Nakonec hledám převis u Doudolova mlýna. Asi hodinu tápeme, ale naštěstí nacházíme. Tři mírně převislý desky. Děláme jedno nádherný 7B/B+, který pošlu na druhej a 7A. Zkouším ještě projekt napravo, kterej se hodně podobá Muttertagu v Magic Woodu,dál napravo je ještě jeden trošku morfo projekt určitě nad 8A a navíc další pěknej převis v levé části stěny. Takže v Zimě jasná volba!

 Projekt "Muttertag" 8A?

 Patent 7B/B+


Video večer!


As usually, the weather worsened before the weekend, so we give up plans for Bor. I have an idea to go to Kutná Hora – I could show it to Štěpán and I also wanted to see an overhang near Doudolův mlýn. We start in Miskovický lom. I repeat three local boulders, 7B, 7B+ and two 7C’s. Štěpán sends and agrees with the class suggested.
Then we go straight to Kutná Hora to Čertova skála. I repeat a 7B and during the second attempt my leg slides (see the video). Štěpán sends this 7B at the first attempt.
Then we look for the overhang near Doudolův mlýn. We are not lucky for about an hour but in the end we find it. Three slightly overhanging plates. I do one beautiful 7B/B+ that I sent at second attempt and a 7A. I also try a project at the right that resembles Muttertag in Magic Wood. There is one more a bit morpho project certainly above 8A and moreover another nice overhang in the left part of the wall. So the choice for the winter is pretty obvious!
 

2 komentáře:

Michal řekl(a)...

Patent vypadá dost dobře. Bude tam toho víc? Michal

NOO NOO řekl(a)...

Cau jo patent je nádhernej! Jak je patent tak tam je ještě jedna taková převislá deska, kde bude taky něčo těžšího..Jinak je toho tam celkem dost, i když spíš lokální věci.. koukni na horosvaz - skalní oblasti čr..