pondělí 20. září 2010

Hudy Cup 2010

Hned po ME si sbalíme věci a ještě na parkovišti nás čeká nemilé překvapení v podobě pokuty. Naštěstí není botička, takže pohoda a jedem. Stavíme se ve Wattens a frčíme směr Ostrov. Po cestě bloudíme, nemáme mapu a chceme to vzít přímo přes Sokolov, Chomutov... Okolo půlnoci dorážíme do kempu Pod Císařem.

Další den zevlujeme. Okolo čtvrté doráží Vilda a Štěpán ke Sněžníku. Rozlezeme se v 7B a jdeme potrápit Metro 8A a zadaří se. Ondrovi taky, škoda Štěpy, taky v tom byl silný. Dám si ještě Cukyho 7A+, zkouším 7B+ vedle, to mi ale moc nejde. Dál už nic, musíme se pošetřit na zítra. Večer dáme jedno pivko na dobrou noc a jde se do hajan.

V závodní den frčíme hned prvním busem v 7:30. Dáme hakis, čaj, Ondra Beneš dá pár slov a jdeme lézt. První zastávkou je žolík No Fear 7C, hned se přijde na ojeb a je z toho tak 7A+, dávám Flash. Pak se jde na další žolík, je tam moc lidí, tak jdu radši Stropníka 8A, v OS padám v posledním kroku, pak dvakrát spadnu v převisu a hned dalším posílám. Bouldr čistě na sílu a bicák, přesně takové se mi líbí. Jdu mrknout na toho žolíka - Triangl 7C, kluci mi dávají betu a mám ho v kapse na Flash. Pak jdu s Káťou na nějakou trojku, čtyřku a padne i jedna pětka. Suneme se dál na Proces 7C+, chvilku hledám správný program a po chvíli to padá, lehčí no - 7C/C+. Zkouším napojení Remake 8A, a za dalších 5 minut jsme zase na vrcholu. Pokračuju Pudem Sebezáchovy 8A, chvilku to lezu blbě, správným programem to padne na druhý pokus. 8A určitě ne, spíš lehké 7C+. Pomalu jdeme zpátky. Po cestě dám Silovku 7C+, v OS spadnu nahoře v lehkém, druhým pokusem je to tam. Zase takové lehké, spíš 7C.

Další bouldr je u mě kandidátem na TDTB a to Respekt  7C+. Zajímavý začátek s poloskokem a pak pěkný dolez. Dám to na Flash a určitě to není těžší než 7C. Pak ještě flashnu nalevo další 7C - Tsim Fuckis, který je jako jeden zmála boulderů opravdu poctivý. Dám pár pokusů v 8A/A+, ale moc mi to nejde. Boulderů už mám dost tak restuju na finále, na které nám Ondra přichystal tři nádherné vzdušné linie. První 7A, druhá 7C a třetí 7B+/7C. Všechno pošlu na OS. Štěpa taky, takže rozhoduje kvalifikace, ve které jsem nasbíral víc bodů - a mám 1.místo, Štěpa druhé, třetí je Ondra Nevělík se dvěma a čtvrtý trošku nešťastně Marťas Spilka, kterému nebyl uznán poslední boulder, kde zalezl trošku doprava, ale stejně tam nahoře už to nebylo tak težké. Holky vyhrála Nelly Kudrová, druhá byla Edit Vopatová a třetí Lenka Černá.


Díky za nádhernou akci a ještě lepší bouldry všem okolo Ondry Beneše!
Proces -
Finále - 


Right after the European Cup Martin and the others went to Hudy Cup at Ostrov. After some difficulties with a fine and finding the ricght way they got to the camp Pod Císařem.

The next day they are joined by Vilda and Štěpán at Sněžník. They start with a  7B and Martin then climbs Cuky 7A+. After that it's high time to get some rest.

On the day of the competiotion Martin started with the joker - No Fear 7C, and after finding the trick he does it Flash. He continues with Stropník 8A, at the third attempt, and he moves to the next joker - Triangl 7CFlash. After doing some 3, 4 and 5 with Káťa Martin goes to Proces 7C+, which seems easier to him - 7C/C+ - so he tries to prolong it : Remake 8A, And in 5 minutes he's on the top. The next stop is Pud Sebezáchovy 8A, and with a good programme he climbs it at the second attempt. On his way back he does Silovka 7C+.

The next ineteresting boulder for Martin is Respekt  7C+. An intriguing beginnig with jump and the rest is also cool. Martin climbs it flash and then in the same way climbs another 7C - Tsim Fuckis. Then ha has a rest for the final climbs which are three wonderful lines: 7A, 7C and 7B+/7C. All of these Martin climbs OS  and Štěpa does too, so the qualification socre decides in favour of Martin. Štěpa is the second, the third is Ondra Nevělík and the fourth Marťas Spilka. Among the girls the best was Nelly Kudrová, followed by Edit Vopatová and Lenka Černá.


Žádné komentáře: