neděle 20. června 2010

Velá - Aktualizace

Předpověď zase není nejlepší, ale to není v posledních týdnech žádná novinka. Tak v osm ráno nabírám Štěpána a Petru v Brně. Po lehkém zabloudění se ocitáme pod prvním kamenem a hned jdeme všechno omrknout a jsme hodně překvapeni, jak moc jsou kameny hezké. Dojem trošku kazí ohromný vítr, který nám občas unáší i bouldermatku, ale jinak jen samá chvála! Naše čtyřhodinové působení vypadalo asi takhle...

První boulder ani nevíme, co je. Nemáme to vytisknuté, ale Štěpa si matně vybavuje něco o 7A a opravdu jsou to Lišty Jak Prase 7A+. Štěpa říkal, že 7A, ale já bych 7A+ nechal, přece jen byla podmínka. Pak jdeme na Eso Rimmer 7B, začátek plácání oblin a těžký výlez, chvilku nám dává zabrat, trošinku těžší tak 7B/B+, možná i B+.

Jde se dál na hezký převísek, Odysseu 7C, já dávám FLASH, teda spíš OS, ale ochytal jsem si chyty ze země, takže proto ten Flash. Klasa spíš lehčí, pro mě B+ko. Štěpovi dává trošku víc práce, a nakonec to vyleze jinou betou.

Hned se přesouváme dál, lezeme v tempu dokud je "hezké" počasí a podmínky. Pak se jde na další 7C  "Rákosníka". Nejdřív lezeme kratší variantu, Žabáka 7A+, náskokem do oblin, rychle shyb, dokud nepřijdou vrata a pak hurá do madla. Pár pádu a "může" se jít na 7C. Nejdřiv do toho jdu já, ale nic. Štěpa "flešem" dolézá daleko, škoda malé chyby, nebo spíš programu, se kterým jsem mu moc nepomohl. Po chvilce poladíme oblinky, teda, spíš to prostě dáme bez nohou, a je to :). Dál na nás "čeká" pěkná hranka Ovečka 7B. Trošku nás zlobí oblina, ale padne to. Taky takové tvrdší, spíš B/B+.

Jdeme dál na Asteroid 7B, podle mě to nejtěžší, co jsme dneska dali, takže 7C?, bo jsme to lezli blbě nebo jsme slabí jak "bolek". Štěpa po tak 10-15 pokusech přichází na správný program a s ním to už trošku jde, ale pořád je potřeba hodně síly. Hned kousek pod námi je IQ 7B+, těžký zved, skoro žádná oblina, pata a dobrá oblina a trošku font výlez. Po chvilce to padne, Štěpa dává právě včas, zrovna se docela rozpršelo.

Už jsme docela dead, koukneme ještě na Prd 7B+, takové petráčovské 7C, těžký zved za lištu z pololehu a madlo. Pro nás první pytel, ani to moc nepokusujeme, Švajc se blíží. Poslední zastávkou je Liščí doupě, kde dáváme Lišáka 7A+, trošku tvrdší zase, spíš Béčko. Docela zajímavý bouldr přes malinkou lištu, zato s dobrýma nohama. Štěpa si kopne při přelezu do klacíku, tak pro lepší pocit to pošle ještě jednou. Druhým pytlíkem se stal boulder The nose 7A+, pravda, že delší ruce jsou určitě výhodou, ale skála je neoblomná a nechce dát chyty blíž. Takový trošku Knedlajs na Škrovádě, nasednout na dobrou nohu a daleko, daleko do špatných. Síla odešla, "ani už není moc co lízt", je čas jet domů.

Škoda, že tu není víc kamenů, protože většina z bouldrů, které jsme lezli, si zaslouží čtyři hvězdy z pěti. Určitě stojí za návštěvu, občas se to trošku drolí. Je to něco jako na Pulčinách - když se to "ojede", tak to hezky drží.

 1. Asteroid 7B(7C), 2. The Nose 7A+ (pytel), 3. Odyssea 7C(B+) Flash

VIDEO - http://ulozto.cz/5168829/vela-2.wmv



As the weather forecast keeps its standard (i. e. awful), Martin picked up Štěpán and Petra in Brno and visited Velá. Despite the wind the boulders are very nice, co they spent there 4 hours. 

The first boulder is unknown and estimated as 7A. Lqater they find out that it is called Lišty Jak Prase 7A+. Then they move to Eso Rimmer 7B, which is harder than it seems, 7B+, probably. 

Martin then climbs a nice overhang, Odyssea 7C, FLASH, after trying some holds from the ground. Štěpán has to find another solution. 

Another 7C is called "Rákosník" and the Stráníks first try a shorter version,  Žabák 7A+. Štěpán nearly climbs Rákosník flash, but he makes a mistake and Martin cannot climb it either. After a while they climb it without use of legs and proceed to Ovečka 7B. Again it is more difficult than it looks but finally they succeed.

Asteroid 7B is probably the most difficult boulder of this session. Martin estimates it as a 7C. Štěpa after 10-15 attempts finds a suitable programme but it still requires lots of strength. The next stop is IQ 7B+, which Štěpán climbs right before it starts raining.

They check Prd 7B+, and their last stop is Liščí doupě, where they climb Lišák 7A+, probably B, and also The nose 7A+.

It's a pity that there are so few boulders... 



Photos: 1. Asteroid 7B(7C), 2. The Nose 7A+ (pytel), 3. Odyssea 7C(B+) Flash


3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Having read this I thought it was rather enlightening.
I appreciate you taking the time and energy to
put this article together. I once again find myself personally
spending a lot of time both reading and leaving comments.

But so what, it was still worthwhile!

my weblog: Payday Loans Uk

Anonymní řekl(a)...

Recommended Pages:
unsecured debt consolidation loans
bill consolidation loans
bad credit debt consolidation loan
unsecured debt consolidation loan
debt consolidation loans bad credit
unsecured debt consolidation loan
debt consolidation loans bad credit
debt consolidation loans bad credit
bad credit debt consolidation loans
debt consolidation loans bad credit
debt consolidation loans bad credit
bill consolidation loans
debt consolidation loans bad credit
bad credit debt consolidation loan
bill consolidation loans

Anonymní řekl(a)...

I got this site from my buddy who informed me regarding this website and at the moment this time I am browsing this web page and reading very
informative articles or reviews here.

My site; cellulite treatment cream