neděle 25. dubna 2010

Ostaš

V pátek a sobotu jsme se s Káťou a Andym vydali na Ostaš. Předpověď počasí se vyplnila a my si mohli naplno užívat jeho krásu. 

Příjíždíme v pátek okolo třetí a hned razíme do skal. První zastávkou je Cukrárna, kde se rozlézám na Pánu Indiánu 6C+/7A, který mě trošičku potrápí, a pak si hned vedle vychutnám Druhé patro dortu 7A. Pak se mrknu na plotnu Wallibuka 7A+ a ten mě dost dobře školí a trápí, ale přemluvim ho.

Káťa si vedle vyhlédne Baby Gloom 5A a po chvíli udělá těžký zved a už se nepustí. Pak jdeme o kousek vedle na první vážnější věc: The Game 7C. Dírky jsou vlhké, tak chvilku suším a zvykám si. Pak zrovna vezme Káťa foťák a přelézám, takže někdy bude na netu video. Pak čistíme kámen vedle, kde Káťa přelézá nový bouldřík Vrhač nožů 3 a pak pokouší linku napravo, ale ta už nepouští.

Jdeme dál k Vesmíru. Chtěl jsem mrknout na Vildův Klidnej bicák a třeba ho prodloužit o hranu doleva, ale je to mokré. Tak jdu na další vyhlédnutý bouldr na kámen Kosmos. Očistim a dávám první pokusy. Trošku komicky vypadají první pokusy ze sedu, kdy se se mnou urvou dva chyty a jeden stup, takže to docela ztěžklo. Nějak to nejde, tak to zkouším ze stoje. Parádní silové, dynamické kroky po dobrých chytech. Zkroknu to a dávám: Sluneční rok 7C.

Pak si jdu dolézt Strašpytlovu zkratku 7B+ a dneska na druhý pokus posílám. Spíš lehčí B+, i když za tu výšku, může být. Den se chýlí k večeru a tak pomalu jdeme zpátky. Dáme ještě jednu zastávku na parádním bouldru Sexuální Opojení 7B, na druhý je to tam. Večer dáme pívo, řízeček a jdeme spát. 

V noci mě Káťa budí, že Andy blindí nebo co, a opravdu, látkový kapesník neprošel přes žaludek a musel ven. Prostě pako. Ráno nás budí sluníčko. Jdu se s Andym proběhnout pod skály nad chatami, kde jeden kámen z dálky vypadá  moc pěkně, ale z blízka už bohužel ne. Seběhneme dolů, Káťa ještě spí, tak se snažím nacpat do hlavy hydrologii ČR. 

Potkáváme Toma Moravce a trošku se zasníme nad Škrovádem a Ádrem. Pak jdeme lézt. Rozlez je dneska u Veselé Krávy 6C+/7A, je to trošku mokré, ale jde to. Káťas pošle hned z první projekt ze včera, prý 5A. Pokračujeme na Velký střecháč, kde mám dva krutě kruté projekty. Zkouším jeden, ale nic, ani náznak, že by to mohlo jít. Andy si mezitím dovoluje na nějakého vlčáka, naštěstí ho máme přivázaného, protože jinak by byl asi boj.

No nic, nedaleko na Stolku mám rozlezený další projekt, přes dva malinké čudlíčky, které se berou palci. Loni jsem v tom byl asi 20 minut a nic, dneska na čtvrtý pokus. Paleček, něco okolo 7B/B+. Pak se rozhoduju mezi Hranou 150 a kamenem Jeremy. Nakonec vítězí převis u Jeremyho a byla to super volba. většina po dobrých chytech, čistá silovka. Trošku tápu, kde vede prodloužená 7B, tak dávám Hodiny tance ze sedu, asi 7B. Tady mě školí pro změnu loučovický výlez. Pak čistím projekty napravo. Hrana a pak nalevo. Hrana jde docela rychle, takže 7B/B+, to nalevo už je horší, pořád ne a ne chytnout výlezovou hranu. Nakonec to nějak urvu, už nebylo moc síly, takže s klasou moc nevím, asi 7C. Nakonec se stavujeme u Aixxáků 7A+, potkáváme Toma Doubravského a jedeme dom..
Fotky 1 - Pán Indián, 2 - Baby gloom, 3 - Sluneční rok, 4 - Sexuální opojení, 5 - Kátinka, 6 - Paleček, 7 - tango na Jeremy, 8 - Aix.
 

On Friday Martin with Katka and Andy had a trip to Ostaš. The first stop there was Cukrárna, where Martin "warmed up" at Pán Indián 6C+/7A, and right next to it he enjoys Druhé patro dortu 7A. After that he checks Wallibuk 7A+ which he climbs after long struggle.   

Káťa likes and tries Baby Gloom 5A and after a difficult move she wins. So they move to something more difficult: The Game 7C. Martin needs to get used to it a little but finally he finishes it. Káťa climbs a new boulder Vrhač nožů 3 and then tries a line at right which she cannot do.  

They go to Vesmíru and find out that Klidnej bicák is wet, so it is necessary to change the plan and go to Kosmos stone. After breaking off two holds it is quite a job. And a successful one: Sluneční rok 7C.

Martin then finishes Strašpytlova zkratka 7B+ and also a beautiful bouder Sexuální Opojení 7B, which is the last piece climbed on Sunday. 

Night is peaceful, except for sick Andy throwing up. In the mornign they meet Tom Moravec. Today the start is at Veselá Kráva 6C+/7A. Káťa sends her project from yesterday, 5A. 

At Stolek Martin has another unfinished project, which he climbs at the fourth attempt. The name is Paleček, about 7B/B+. After short pause the decision is to continue to Jeremy block where Martin climbs an overhang and also Hodiny tance from sitting, 7B, and an edge 7C. The last achievement of this session is Aixxáci 7A+.
Photos: 1 - Pán Indián, 2 - Baby gloom, 3 - Sluneční rok, 4 - Sexuální opojení, 5 - Kátinka, 6 - Paleček, 7 - tango na Jeremy, 8 - Aix.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Within this short example, you are going to see that i play
two notes on top of each and every other, changing frets,
sliding and bending the notes.

Feel free to surf to my blog post ... hex dumbbells cheap

Anonymní řekl(a)...

You would like selection in case you are going to allow it to be.


Here is my page rubberized Dumbbells

Anonymní řekl(a)...

Normally bear in mind once you are finding the correct variety of
outcomes that you ought to assume about how much
you might have come, and if you check out the Bowflex i-Trainer application,
you are going to have the ability to complete just that.

Also visit my web-site ... adjustable dumbbells

Anonymní řekl(a)...

Exercise is becoming crucial part of our day-to-day life.

My weblog ... mouse click the following internet site

Anonymní řekl(a)...

The preliminary bike was inside the eighteen th century and was an awesome products containing worked while in the two legs and arms.


Here is my website ... dumbbell sets

Anonymní řekl(a)...

I'd blood perform finished and had my lab work repeated one particular thirty day period afterwards, then 3 months after that.

Feel free to visit my homepage; dumbbell sets