neděle 7. března 2010

Škrovád a jeho novinky

Počasí se trošku ochladilo a než riskovat nějaký daleký výjezd, tak jsme jeli na jistotu na  Škrovád, kde byly podmínky ideální. Rozlez trošku bolel, ale pak to třelo parádně. Rozlézáme se u Cik caku, kde Štěpa zkouší Kunhútu 7C/C+, docela hezky mu to jde, už to vypadá, že tu dírku udrží, ale prý dneska ne. Já si pak jdu očistit travers u "hřiště".
 


 


Hlavní crux je ve změti asi deseti chytů, ale ani jeden nebere. Nakonec asi po hoďce ladění přijdu na ten správný program, ale dírka v prstu mi brání v přelezu. Pravděpodobně to bude něco okolo 7C. Štěpovi to jde docela dobře, ale taky to na přelez není.

Pak jdeme na Sarajevo, kde čeká jednokrokový projekt od minula. Pokusy jsou o dost lepší než minule a Štěpa po chvilce dává Hale-blb 7B+/C. Já se v tom ještě chvilku trápím, ale utrápím to. Mezi pokusy si ještě tréninkově dám prodloužení Mr. Siláka 7C+, kdy se začíná z boulderu Spodák a naleze se do Mr. Siláka, takže vlastně nejtěžší úsek Detonace. Štěpa pak zkouší Obránce a Mrazáka, v obou se aspoň od minula zlepšil, ale na přelez to nebylo. Nakonec konečně uchvátí palcovou přídrž u Knedlajse 7B+ a po čtyřech pádech ve skoku do madla dává.

Já si ještě rozlezu další projekt okolo 7B+-C, napravo od Hvězdy šesticípé, ale už není síla ani kůže na přelez. Štěpa ještě nakonec jde zkusit "traverz" a jde mu to moc dobře, ale přece jen už není tolik síly.


Because of the cold weather Martin and Štěpán decided not to risk a long journey and stay at Škrovád where the conditions were good. They started at Cik cak where Štěpa tried climbing Kunhúta 7C/C+, and nearly succeeded. Martin then moved to the "playground" and cleaned a travers there. 

The crux had ten holds around it but none of them helped. After an hour Martin finally found the right programme but sore finger prevented him from climbing it. The difficulty was about 7C. Štěpán does well but does not succeed either.

At Sarajevo they have the one-step project from their last session. Their attempts are better than before and Štěpán climbs Hale-blb 7B+/C. Martin, after some struggle, follows his example. Also he does the prolonged version of  Mr. Silák 7C+. Štěpa tries Obránce and Mrazák, there is some progress in his attempts but still not enough. Then he gets over the crucial hold of Knedlajs 7B+ and after four falls he's up.  

Martin starts another project 7B+-C, on the right of Hvězda šesticípá, but he already misses strenght to do it. Štěpán tries "travers" and is good in it but lacks the stregth, too. 

Žádné komentáře: