neděle 28. března 2010

ČP Lomnice

O víkendu proběhl úctyhodný 16. ročník Aprílového závodu v Lomnici nad Popelkou. Sjela se hezká konkurence bab, u chlapů to bylo "jiný kafe". Cesty stavěl Štěpán a myslím si, že se mu docela povedly, i když pár věcí bych pozměnil.

Kvalifikace byly odhadnuté tak akorát, u holek 3x dvojtop a u nás cesty za 7b a 7c 2x dvojtop - Já a Dalibor Muráň. Postoupil tak nějak ten kdo postoupit "měl". Po kvalifikačkách jsme si s Káťou dali pizzu, procházku a ...

Ve finále holek se dolézalo pořád výš a výš. Trošku škoda červené čáry, která na stěně straší už rok a která zabránila lepšímu (?) umístění Edity Vopatové (4. místo) a Lenky Černé (5. místo). Ostatní holky stavěčova slova "cesta je bez omezení" pochopily lépe a stupu pod čarou využily. O první místo jsme nakonec mohli vidět krásný vyrovnaný souboj. Třetí skončila Kikina Ondrová, o chyt dál dolezla Lucka Hrozová a o další chyt dál Nelly Kudrová.

Pak jsme museli do izolace my. Docela svižně to utíkalo a po chvilce jsem už traverzoval na začátku cesty. Ve stropě se trošku zamotám, naštěstí se ale odmotám a dolézám kousek před Top a můžu se radovat z prvního místa a pořádného balíku žrádla pro Andyho :) Druhý skončil Petr Havrda, kterému zřejmě nový sestřih přinesl formu a v těsném závěsu byl Dalibor Muráň. Díky pořadatelům za pěkné závody Tak zase za rok?



This weeknd Martin took part in the 16th year of  Aprílový závod in Lomnice nad Popelkou. The routes were built by Štěpán. 

The qualification was well managed - the girls climbed double-tops three times, the boys had routes with difficulty 7b and 7c and the double top was made twice, by Martin and Dalibor Muráň. 

The girls' final was thrilling, every climber getting higher and higher... the only flaw was a red line which maybe prevented better results of Edita Vopatová (4th) and Lenka Černá (5th). The fight for the gold was pretty equal. In the end Kikina Ondrová was third, Lucka Hrozová second and Nelly Kudrová first. Single holds decided.

Martin did well and although he ended climbing right under the top, he was first and won a huge pack of dog food :) The second was Petr Havrda, followed by Dalibor Muráň. 

Žádné komentáře: