pondělí 22. února 2010

CupOFF Prague 2010

Tento víkend proběhl tak trošku netradiční závod. V porovnání s Českým pohárem nebo MČR se to skoro ani nedá srovnávat, počet závodníků, lezecké hvězdy, ceny, to vše jim ČP i MČR může jen tiše závidět. Závodu se zůčastnilo okolo 130 lidí, a díky (?) vysokým prize money, 1000 Euro, jsme si mohli vychutnat souboj Adam vs. Mráza či Mina Markovič vs. Katharina Posch. Cesty se také povedly, jak ty kvalifikační, tak následné semifinále a finále.

Do Prahy přijíždíme už v pátek navečer a ubytováváme se v nedalekém penzionu, díky patří Salticu, který nám ubytování zaplatil a díky Ivanu šifrovi, který vše domluvil. Mohli jsme se tak v pohodě připravit na sobotní výkony.

V sobotu se lezou kvalifikační cesty. Já si dávám jako první cestu obtížnost 8-, která byla dost nepříjemná, no spíš dlouhá. Topuji, a tak postupuji na obtížnost 8+/9- a pak na 9/9+. Všechno dávám, a tak se dostávám do semifinále z 1-4. místa.

Nedělní závod byl obohacen o nasazené závodníky Mrázu, Adama a Klemena Bečana. Semifinále prý 8a+. Dolézám asi 4 chyty pod top a s neplánovanou piruetou se řítím k zemi. Top dávají s přehledem Mráza, Adam a Klemen Bečan. Zároveň lezly i baby, z nichž povětšinou postoupily ty, od kterých se to očekávalo.



Finále lezly nejdříve ženské. Na pohled těžká cesta, ale holky se s tím perou se vší silou a i pro díváky je to hezká podívaná, protože se pořád dostávají výš a výš. Padly dva Topy od Katariny Posch, která se cestou "prošla", a od Miny Markovič. Díky lepšímu výsledku ze semifinále vyhrála Katharina Posch. Třetí skončila Nelly Kudrová, která lezla taky dost pěkně a skončila jen tři chyty pod topem. Po ukončení finále jdeme do izolace a hodinu a půl čekáme na prohlídku plni očekávání, co nám Štěpán s Lautnou postavili. Prý 8b+, ale pozdějí Áda říkal i něco o 8c. Na začátku nasadím ekonomické tempo, které po čase odejde, zvládám i skok, po kterém to teprve začíná, a po chvilce úplně na hadry padám. 4.místo. Klemen Bečan dolézá o chyt dál, Mrázovi se podaří těžká výměna, ale vzápětí mu už taky dojde. Jediný Adam vypadá i pořád čerstvě, skoro půlminutové přemýšlení v posledních jebkách nějak nepobírám, ale Adam se tváří, jakoby to byly dobré chyty, nakonec to vymyslí, dává top a zaslouženě vyhrává.

 

  
 Bylo nás dost, abychom dali do kupy tři lidi a mohli tak závodit v týmech jako Saltic team - 2. místo.



Baby



Chlapi


An untraditional competition took place this weekend. It had an outstanding attendance (about 130 competitors), many star climbers came and as there was very much prize money - 1000 Euro, many great climbers' duels were to be seen, such as Adam vs. Mráza or Mina Markovič vs. Katharina Posch. 

Martin came to Prague on Friday evening and together with the others was accomodated in a nearby hotel. On Saturday morning the qualification started. Martin began with an 8- and after getting to the top proceeds to  8+/9- and then to 9/9+. He is successful in all the routes so he gets to the semifinal from the 1-4. place.

On Sunday some other climbers enriched the competition: Tomáš Mrázek, Adam and Klemen Bečan. Semifinal route was 8a+. Martin ended with falling from the fourth hold below the top 4. Those who reached the top were Mráza, Adam and Klemen Bečan. Among the girls those who were expected got to the final.

Final started with the girls. There were two tops by Katariny Posch and Mina Markovič. Katharina Posch was better at the semifinal, so she won. The third position was occupied by Nelly Kudrová. 

The boys' route is said to be 8b+, but Adam says something about 8c. Martin started slowly, got over the jump but then falls, after which he ends up fourth. Klemen Bečan reaches one hold more than him, Mráza looks also very promising but falls, too, only Adam gets to the top and wins. 

The Saltic team was second in the team competition.

Žádné komentáře: