neděle 28. prosince 2008

Los Projektos

1. Mladkov

Po Vánočním rozbalování dárků jsme vyjeli na nedaleký 35 km vzdálený Mladkov. Obtížnosti cest tu jsou max do 8 UIAA. Avšak jeden směr tu ještě není přelezený. Jedná se o 3 metry převislého lezení a potom dalších 5 metrů nějaké pětky. V převisu obtíže šplhají k 8A-A+, takže obtížnost cesty se klidně může vyšplhat na 8c tedy 11-. Směr by se dal lízt i jako boulder, ale jako cesta to bude určitě hezčí. Já to zatím však zkouším jen s bouldermatkou, protože zde chybí jištění. Maximálně jsem se dostal do poloviny převisu, kde se bude lámat chleba..no uvidíme v létě..



2. Škrovád

Na Škrovádě pokračujeme s hledáním nových směrů a konečně jsem se podíval i na tupou hranu v opuštěném lomě a velký dík patří Davidu Grygerovi, který místo trochu zkultivoval. Hrana je opravdu impozantní. Má okolo6-7 metrů a čím se člověk dostane výš, tím je to těžší. Mě se podařilo dolézt ani ne do poloviny. Bylo by dobrý se na to podívat s lanem. Horní pasáž vypadá opravdu ukrutně a téměř bez chytů. Myslím si, že klasa bude někde hodně vysoko buďto 8A+ - B nebo 8c-c+.




 

2 komentáře:

Čaj řekl(a)...

Čau Martine, tak jsem si založil blog a mám v plánu psat různé reporty o lezení zejména u nás na Moravě. Někde jsem přečetl, že jsi spoluobjevitel Boru( mimo jiné parádní oblast)tak to gratuluju..Zdravím

Anonymní řekl(a)...

to, co jsem hledal, diky