úterý 31. ledna 2023

Rychlý Švajc - 4-Low 8C

Předpověď počasí luxusní, tak razím s Gulikem užít chvíli švýcarské žuly. Začínám na Dreamtimu 8C, ale progres tam od minula není a náskok do hrany zvládnu tak jednou z deseti pokusů, na kusovku to není. Dál zkouším Ephyru za 8C+, brutální daleký nátah ze stisku do stisku, nechybí moc centimetrů, ale možná ještě není dost síly právě těch pár cenťáků dotáhnout. Vylezu si druhou část boulderu Sissyfus za 8A+,  dva víceméně campus kroky dávám druhým pokusem. 


Dalším bouldrem je La Rustica 8C. Začínám horní částí, ta jde snadno, hra se špičkami je zábavná. Zábava končí, když si k boulderu sednu a absolutně nepochopím třetí krok, sotva se  hrany udržím natož pálit daleko do dírky. Přejedu k 4-Low 8C, který jsme před dvěma roky trochu zkoušeli, a tam se mi konečně daří se pohnout ve vysokém číslu. Ze stoje tím proběhnu na druhý pokus a silový krok ve variantě ze sedu dělám rychle. Problém mi nejvíc dělá první krok, koleno nefunguje. Přijdu na patošpičku a ta mě vynáší nahoru, mám zkokováno, párkrát proběhnu vršek a  po několika pokusech mám posekáno. 

4-Low 8C

Z těch těžkých vyzkouším ještě krásné 8C Forgotten Gem, už ale není síla v prstech a moc se mi tady nedaří. Zajdu si zakampusovat do Schule Des Lebens 8A+, Electric Anta 8A (bez prvního kroku), nakrokuju si Big Kat 8B+ a jedu domů.

Forgotten Gem 8C

The weather forecast is super favourable, so I take Guli to Switzerland to enjoy a bit of climbing on granite. I start with Dreamtime 8C, I don't make any progress since last time and only manage to get to the edge once in ten attempts, so no way I could finish the boulder today. Then I try Ephyra 8C+, a brutal far reach, where I'm still few centimetres away from success. I try the second part of Sissyfus 8A+, which consists of two campus moves and I just need two attempts to climb it.

Another boulder is La Rustica 8C. I start with the upper part, which is quite easy and I enjoy climbing on toes. But once I go for sit start, fun is over. I don't get the third move at all. So I move to 4-Low 8C, which we were trying two years ago and I finally succeed. The standing version is ok and the power move of the sitting version, too, but the very first move is pretty tough. I switch a knee for a heel and a toe and this finally works, I repeat the top part and after several attempts it's done.

I also try an amazing 8C – Forgotten Gem, but my fingers are already too weak. I also do Schule Des Lebens 8A+, Electric Ant 8A (without the first move), and I work on Big Kat 8B+ a bit and then I go home.

Žádné komentáře: