středa 20. října 2021

Bahratal - Traumzeit 8A+ a rozjednaný Double Backflip 8C/+

V práci mám pár hodin naděláno, tak to zapíchnu dříve a frčím po dálnici do Bahratalu, konečně kvalitní písek a hlavně chci omrknout nějaký projekt na zimu. Začínám u Traumzeitu 8A+/B, zkusím Flash, ale oblinky mi moc nedrží, nakonec lezu trochu campus verzí po řezkách a po pár pokusech mám hotovo, asi spíš 8A+?.

Traumzeit 8A+

Přesouvám se k Double Backflipu 8C/8C+, kdysi sem to zavrhl a vlastně ani nevím proč, krokuji a je to parádní lezení. Boulder má tři části: úvodní 4 silové kroky za cca 7C+/8A, druhá část - otočka ve spáře a třetí část samotný Backflip 8B/+, ale bez spodní stěny na nohy. První část krokuji docela rychle, ale nějak mi nejde vymotat se přes spáru, až když dorazí Fox, tak přicházím, jak na to. Zbytek jde už docela dobře a samotnou třetí část se mi po zkrokování daří přelézt v kuse hned. Krokování ubralo síly, ale dám pár ostrých pokusů v celém boulderu a jde to dobře, zatím dělám chyby, ale i tak párkrát dolézám do třetí části a k přelezu až tak moc nechybí, i když jak moc chybělo, to se uvidí až při další sešn, těším se.

Double Backflip 8C/C+
 
I have more work hours done than I need, so today I end early at work and hurry to Bahratal. Finally I can enjoy some quality sandstone, and, above all, I want to find some new project for winter. I start with Traumzeit 8A+/B, I try Flash, but the round structures are slippery, so in the end I try a bit of a campus style and after several attemts I'm up. I guess it's an 8A+?.

I move to Double Backflip 8C/8C+, in the past I dismissed this boulder, I don't even know why. I try the moves and it's such a cool climb! The first part of the boulder are 4 power moves with grade about 7C+/8A, then comes a spin in a crack and then the third part – Backflip 8B/+, but without the bottom wall to support the feet. I'm done with the first part quickly but I can't get through the crack until Fox comes and I sort of figure it out. The rest is ok, I climb the whole third part immediately. I'm already a bit tired from practicing the moves but the attempts go well. Even though I'm still making some mistakes I reach the third part several times and I'm pretty close to finishing. We'll see how close I actually was on the next session. And I'm really looking forward to it.

Žádné komentáře: